Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Sibiancă agresată sexual în biserica de pe Mihai Viteazu. Cu trei luni înainte, acesta a atacat o tânără care alerga în parc

Sibiancă agresată sexual în biserica de pe Mihai Viteazu. Cu trei luni înainte, acesta a atacat o tânără care alerga în parc

Un tânăr de 18 ani din Sibiu a fost condamnat în luna februarie la o măsură neprivativă de libertate, după ce a agresat sexual o tânără care alerga într-un parc din oraș. Judecătorii au apreciat atunci că agresorul dispune de resurse interne pentru a-și controla comportamentul pe viitor, scrie ziarul Libertatea. La trei luni distanță, în plină zi, același tânăr a agresat sexual o femeie într-o biserică din Sibiu.
Pe 17 mai 2021, în jurul orei 14.30, Corina (Numele victimei a fost schimbat pentru a-i proteja identitatea)
o tânără din Sibiu, a mers la Catedrala „Înălțarea Domnului și Sfântului Ierarh Nicolae” din Sibiu.

Când a intrat în biserică, a observat că pe unul dintre scaunele de pe margine, se afla un tânăr, care la acel moment își ținea capul plecat.  Corina s-a rugat pentru câteva minute la icoana din centrul lăcașului de cult, apoi a pornit spre ieșirea din biserică, moment în care tânărul s-a ridicat de pe scaun și s-a îndreptat spre ea. Ținea în mână un cuțit cu o lamă de aproximativ 20 cm. Speriată, femeia a început să țipe. Atunci, băiatul s-a repezit la ea, a prins-o de păr și a amenințat-o cu cuțitul. Apoi a trântit-o la pământ, după care s-a așezat peste ea și a început să o pipăie în zonele intime. Deși îngrozită, femeia a continuat să se opună, i-a smuls masca de protecție pe care o purta băiatul pe față și l-a zgâriat cu unghiile. Agresorul a scăpat atunci cuțitul din mână și a fugit din biserică. Rănită în zona feței, victima a alertat autoritățile. A păstrat masca de protecție a agresorului pentru a o preda polițiștilor.

În urma cercetărilor, verificând și camerele de supraveghere din zonă, polițiștii au reușit să dea de urma agresorului: un tânăr din Cisnădie, cunoscut cu antecedente penale pentru infracțiuni sexuale, mai scrie sursa citată.

Prins la scurt timp, agresorul a recunoscut faptele.

„A declarat că la momentul săvârșirii infracțiunii se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar fapta a săvârșit-o pentru a se masturba”, au precizat anchetatorii.

A recidivat în timp ce se afla sub supraveghere

În momentul atacului din biserică, agresorul se afla sub măsura asistării zilnice a Serviciului de Probațiune Sibiu. O măsură educativă la care a fost condamnat de Judecătoria Sibiu pe 18 februarie, anul curent, tot pentru agresiune sexuală, faptă comisă în 2019, pe când avea puțin sub 17 ani. Atunci a atacat o tânără care alerga în parc. Spre deosebire de victima din biserică, atunci agresorul și-a abandonat victima, când aceasta a început să țipe după ajutor. 

După comiterea agresiunii sexuale din biserică, tânărul a fost evaluat din nou de psihiatri, fiind diagnosticat cu „personalitate imatură în curs de structurare dizarmonică, cu trăsături de personalitate de tip antisocial”. Concluziile medico-legale au arătat că tulburarea de personalitate îi afectează acestuia capacitatea de a-și controla impulsurile sexuale și poate predispune la comiterea de agresiuni de natură sexuală.

foto ilustrativă - depositphotos.com

Citește restul articolului pe Libertatea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

No, asa ceva...

Acum 2 ani

Sibian SB, ce-ai vrut tata, sa o vaccinezi?
Raspunde

Contra

Acum 2 ani

Atunci inchideti-l in spital, nu-l lasati liber pe strazi! De dezaxati de-astia nu ai liniste nici in biserica!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rob

Acum 2 ani

A crezut că e minoră.
Raspunde

Marioara

Acum 2 ani

Asta e un delincvent. A venit pregatit cu un cutit si se prefacea ca se roaga. Nu-i bolnav, e un ticalos care ar trebui sa stea in puscarie!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

SibianSB

Acum 2 ani

Așa le trebuie dacă vin la biserica cu pantaloni mulati pe cur sau in fusta scurta. Am vazut si cu tâțele pe afara. Gretos.
Raspunde

Ana

Acum 2 ani

Ah... deci de-aia te duci la biserica, sa monitorizezi imbracamintea duduilor! Daca era fiica sau iubita ta ce-ai fi zis, misoginule?!
Raspunde

Nonick

Acum 2 ani

Nu exista "catedrala" pe Mihai Viteazu, ci o biserica parohiala de dimensiuni cam mari.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

Elzorabe, cu de-astea te ocupi de crăciun?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus