Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Klaus Iohannis: „Ziua Minorităţilor Naţionale este un bun prilej de a conştientiza că doar împreună putem construi o Românie modernă”

Klaus Iohannis: „Ziua Minorităţilor Naţionale este un bun prilej de a conştientiza că doar împreună putem construi o Românie modernă”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis astăzi un mesaj minorităților din țara noastră, despre care spune că aduc o contribuţie esenţială la coeziunea societăţii noastre.

„Cetăţenii care aparţin minorităţilor naţionale din România aduc o contribuţie esenţială la coeziunea societăţii noastre. Astăzi, cu prilejul Zilei care le este dedicată, le transmit gândurile mele de apreciere, împreună cu urarea de a întâmpina noul an în bunăstare şi sănătate. În vremurile dificile pe care societatea românească în ansamblul ei le-a traversat în ultima perioadă, solidaritatea şi respectul pentru aproapele nostru ne-au ajutat să depăşim momente dificile şi, indiferent de limba maternă sau de apartenenţa confesională, să rămânem angajaţi în proiectul nostru comun de libertate şi prosperitate", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Şeful statului a menţionat şi că în România este o diversitate etnică "remarcabilă", care, de-a lungul timpului, "şi-a pus amprenta decisiv asupra dezvoltării societăţii noastre".

„Celebrăm astăzi cultura minorităţilor, identitatea lingvistică şi religioasă, dar şi o istorie veche de secole a convieţuirii acestora cu majoritatea pe teritoriul României. Este o diversitate etnică remarcabilă, care, de-a lungul timpului, şi-a pus amprenta decisiv asupra dezvoltării societăţii noastre. Ziua Minorităţilor Naţionale este un bun prilej de a conştientiza că doar împreună putem construi o Românie modernă, bazată pe valorile europene fundamentale, în care să nu fie loc pentru rasism, xenofobie şi intoleranţă. La mulţi ani tuturor cetăţenilor care aparţin minorităţilor naţionale din România!", a mai transmis preşedintele Iohannis.

Mesajul său a fost prezentat de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, la evenimentul dedicat sărbătoririi "Zilei Minorităţilor Naţionale", organizat de Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cristian Sibian

Acum 5 luni

La multi ani tuturor romanilor din Harghita si Covasna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Muresan

Acum 5 luni

Lasati-ne cu texte din astea, acum cand a inceput sezonul de schi! Ne vedem pe partieee!!1
Raspunde

S

Acum 5 luni

"Romanie moderna". Tipu asta inca crede ca mai e luat in serios. Da lectii pe un ton solemn dar mandria il impiedica sa vada ca e un impostor. Ce sa mai zic... bine bai lucru bine facut!!! Noroc ca ne-ai scos tu din kkt.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus