Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Pârtia olimpică şi telegondola din staţiunea Borşa, deschise turiştilor. Sunt date în folosinţă încă două noi pârtii

Pârtia olimpică şi telegondola din staţiunea Borşa, deschise turiştilor. Sunt date în folosinţă încă două noi pârtii

Pârtia olimpică de schi şi telegondola din staţiunea montană Borşa, situată la poalele Munţilor Pietrosul Rodnei, au fost, luni, deschise sezonului turistic, a informat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

"Acest obiectiv de investiţii reprezintă cel mai important proiect în domeniul turistic la ora actuală în România şi face parte din Planul de dezvoltare a judeţului pe care l-am prezentat maramureşenilor. Proiectul, în valoare de 90 de milioane de lei, a fost susţinut şi finanţat de guvernele PNL, în 2020 fiind alocate 21 de milioane de lei, iar anul acesta 62 de milioane de lei. De asemenea, şi Consiliul Judeţean Maramureş a susţinut cofinanţarea acestui proiect important pentru turismul maramureşean", a spus, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ionel Bogdan.

Acesta a subliniat că a susţinut proiectul încă din momentul care ocupa o funcţie în Guvern.

"Acest proiect important pentru Maramureş l-am susţinut încă din perioada în care am fost secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim Ministrului, deoarece consider că dezvoltarea infrastructurii de turism în judeţul nostru reprezintă unul din pilonii dezvoltării economice a Maramureşului, alături de dezvoltarea infrastructurii de transport, a sistemului de sănătate şi realizarea de parcuri industriale", a spus Ionel Bogdan, citat de Agerpres.

Telegondola de la Borşa are 2,6 km, cu o capacitate de 1.800 persoane/oră, iar pârtiile o capacitate de 5-7.000 de schiori. Aceasta leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică de schi. Sunt date în folosinţă două noi pârtii - o pârtie roşie cu instalaţie de nocturnă, în lungime de 3 km, şi una albastră, în lungime de 4 km. Ambele sunt acoperite cu tunuri de zăpadă artificială, formată din apa unui lac cu acumulare artificială.

"Invit toţi iubitorii sporturilor de iarnă să vină la Borşa şi să se bucure de zăpada numai bună de schiat pe cea mai modernă pârtie din România", a mai subliniat Ionel Bogdan.

foto Ionel Bogdan/facebook

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 7607

Comentarii

1 comentarii

Florin

Acum 4 luni

..la Sibiu nu se poate...:( Asa ne trebuie . Am votat , acum avem ce am votat .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus