Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
19°C

Cel mai mare buget din istorie. Sibienii pot aplica pentru ”Casa verde” de miercuri, de la ora 10:00

Cel mai mare buget din istorie. Sibienii pot aplica pentru ”Casa verde” de miercuri, de la ora 10:00

Pregătit să fie lansat în cursul zilei de miercuri, 22 decembrie, programul ”Casa verde” pentru următorul an va beneficia de cel mai mare buget din istorie.

Pentru perioada decembrie 2021 - decembrie 2022, programul ”Casa verde” are alocat un miliard de euro, cel mai mare buget de când există Ministerul Mediului, a precizat Tanczos Barna, ministrul Mediului, invitat la televiziunea Digi24. Proiectul va fi lansat miercuri, la ora 10.00, a mai spus ministrul.

Banii vor putea fi folosiți de cei care doresc să își instaleze panouri fotovoltaice pe propriile locuințe, astfel încât să își scadă facturile la curent, dar și să ajute la creșterea producției de energie regenerabilă a României.

”Beneficiarii trebuie să dețină extras de carte funciară, trebuie să demonstreze că e în proprietate personală acel imobil unde vrea să instaleze și va beneficia de 20.000 lei reprezentând 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile și el va trebui să acopere restul de cheltuieli de 10%”, a declarat ministrul Mediului, citat de Digi24.ro.

Ghidul de finanțare, pașii care trebuie urmați pentru obținerea fondurilor, precum și alte informații pot fi găsite pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (site care poate fi accesat aici), prin intermediul căreia se derulează programul ”Casa Verde”.

Sursa foto: Primăria municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3635

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus