Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Maşinile ambasadelor Japoniei şi SUA în România, vandalizate de protestatarii AUR

Maşinile ambasadelor Japoniei şi SUA în România, vandalizate de protestatarii AUR

Maşinile ambasadelor Japoniei şi SUA în România au fost vandalizate, marţi, de către protestatari, în curtea Senatului, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Sursele citate au precizat că un oficial al ambasadei SUA a avut, marţi, o întâlnire cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu. Ulterior, Florin Cîţu a plecat de la Senat, iar întâlnirea cu ambasadorul Japoniei nu a mai avut loc.

Aproximativ 1.500 de susţinători şi parlamentari AUR s-au strâns în cursul dimineţii, în zona Palatului Parlamentului, pentru a protesta faţă de introducerea certificatului verde COVID şi a restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Circulaţia în zonă a fost blocată, iar Brigada Rutieră a dispus restricţionarea traficului rutier pe Bulevardul Naţiunile Unite, segmentul de drum cuprins între Strada B.P. Haşdeu şi Bulevardul Libertăţii, precum şi pe banda I de circulaţie de pe Calea 13 Septembrie dinspre Bulevardul Libertăţii către Hotelul Marriot.

Echipe specializate ale Jandarmeriei discută, marţi, cu protestatarii de la Palatul Parlamentului care au pătruns în curtea instituţiei, forţele de ordine încercând să-i convingă să părăsească această zonă.

"La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituţiei. Până în prezent, efectivele Jandarmeriei nu au folosit forţa sau mijloacele din dotare", a informat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Jandarmeria Capitalei face apel către participanţii la protest să coopereze, să respecte îndrumările şi să se îndrepte către ieşirea din curtea Palatului Parlamentului prin zona indicată de forţele de ordine. 

Sursă foto G4Media

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Kokos

Acum 2 ani

Pentru unii muma , pentru altii ciuma! Jandragneria a gazat protestatarii si a pus tunurile de apa pe ei in 10 august 2018 in Piata Victoriei (insa aceia protestau contra psd si contra dragnea) iar acum se milogesc de protestatarii haur sa plece acasa , chiar daca aia au vandalizat masinile ambasadelor , facandu-ne inca o data de rusine in lume!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus