Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Peste 65.000 de persoane au tranzitat frontiera în prima zi de Crăciun

Peste 65.000 de persoane au tranzitat frontiera în prima zi de Crăciun

Aproximativ 65.900 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 17.100 mijloace de transport au tranzitat sâmbătă frontiera de stat, informează un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, relatează AGERPRES.

"În data 25.12.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 65.900 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 17.100 mijloace de transport (dintre care 4.900 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 36.200 persoane cu 8.400 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 29.700 persoane cu 8.700 mijloace de transport", se precizează în comunicat.

Cele mai tranzitate au fost frontiera cu Ungaria - aproximativ 20.400 de persoane şi 6.800 de mijloace de transport, frontiera aeriană - aproximativ 19.800 de persoane, frontiera cu Moldova - aproximativ 14.400 de persoane şi 4.100 de mijloace de transport şi frontiera cu Bulgaria - aproximativ 7.600 de persoane şi 4.400 de mijloace de transport.

Poliţia de frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, pentru a se evita aglomeraţia.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Potrivit comunicatului, poliţiştii de frontieră au constatat 43 fapte ilegale (19 infracţiuni şi 24 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate s-a ridicat la peste 59.400 lei.

Totodată, nu s-a permis intrarea în ţară a 25 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. De asemenea, nu s-a permis ieşirea a patru cetăţeni români din diferite motive legale.

Sursă: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 986

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Zozo

Acum 11 luni

Sper ca diasporenii au stat la cozi asa cum se cuvine ca sa-si amintească de cozile la care au stat cand l-au votat pe dl. Johannis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus