Sâmbătă,
20.04.2024
Parțial Noros
Acum
4°C

Trei consilieri din Laslea, acuzați de ANI de conflict de interese. Au votat condițiile pentru pășunat, deși aveau interes direct

Trei consilieri din Laslea, acuzați de ANI de conflict de interese. Au votat condițiile pentru pășunat, deși aveau interes direct

Doi foști consilieri din mandatul precedent și un altul care este și acum activ în Consiliul Local Laslea sunt acuzați de Agenția Națională de Integritate (ANI) de conflict de interese.

Problema a apărut în luna august 2018, atunci când consilierii au votat noile reglementări privind pășunatul pe domeniul public al localității. Trei dintre consilierii de atunci au votat, deși erau direct interesați, susține ANI într-un comunicat de presă.

Este vorba de consilierii din mandatul 2016-2020 Victor Dan Răduțu și Neagu Elena, dar și de consilierul reales și în acest mandat, Gheorghe Pașcalău.

Cei trei sunt acuzați de conflict de interese pentru că un consilier local ”nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”.

De asemenea, ANI a considerat că cei trei consilier locali nu trebuiau să voteze, deoarece aveau un interes personal și aveau ”posibilitatea să anticipeze ca o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru rude, o altă autoritate, societate comercială, etc”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Iohannis ,Klein si Keul au facut boroboate si mai mari da' ,intimplator,Anuta era in concediu ... Probleme din 2018?!? ANI e institutia care a acceptat anonimizarea veniturilor politistilor sau o confund cu un ONG(BOR,spre exemplu)?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus