Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

David suferă de autism și deficiență mentală severă. O intervenție chirurgicală care costă 11.000 de euro l-ar putea ajuta

David suferă de autism și deficiență mentală severă. O intervenție chirurgicală care costă 11.000 de euro l-ar putea ajuta

David Oprea are doar șapte ani și are nevoie de ajutor. Băiatul suferă de autism și deficiență mentală severă și urmează să fie operat, pentru a doua oară, la Viena. Pentru prima intervenție părinții au făcut un împrumut bancar pentru care plătesc o rată de peste 1.000 de lei. Pentru cea de-a doua intervenție au nevoie de 11.000 de euro. Cazul lui David este susținut de Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS).

A apărut numărul 5 al revistei „Gid Filantropic”, publicație ce aparține AFOS. În paginile acesteia, printre zecile de proiecte ale asociației, este scrisă povestea lui David, un băiețel de 7 ani care a fost diagnosticat de la vârsta de 3 ani cu autism și deficiență mentală severă, ceea ce îl împiedică să vorbească. Băiatul mai are un frățior de doi ani, pe Andrei, iar părinții Petre și Maria Oprea fac tot posibilul să-și crească cei doi băieți, deși misiunea lor nu este una ușoară.

David frecventează o școală specială timp de numai două ore pe zi. În paralel urmează ședințe de terapie. Dată fiind situația medicală gravă, mama sa va deveni asistentul personal al copilului.

În luna decembrie 2020, David a suferit o intervenție chirurgicală la Viena și este programat pentru o a doua intervenție. Pentru prima operație familia a reușit să strângă suma necesară pentru acoperirea costurilor împrumutându-se la o bancă, motiv pentru care și în prezent familia are o rată de 1.250 lei/lună. În plus față de această rată, părinții au de achitat lunar și suma de 750 lei, rata la creditul imobiliar pentru apartamentul în care locuiesc.

Cheltuielile depășesc veniturile familiale, motiv pentru care soții Oprea au nevoie de ajutor pentru a doua intervenție chirurgicală a lui David de la Viena, ale cărei costuri se ridică la suma de 11.000 euro, în afară de transport și cazare.

Cei care vor să ajute pot dona direct cu cardul pe www.filantropiaortodoxasibiu.ro

Prin virament în contul: RO36 RNCB 0227 1137 9746 0001 deschis la BCR Sibiu,

Beneficiar: Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, CUI 26346475

Direct la adresa: str. Dealului, nr. 13, Sibiu, România.

Telefon/Fax: +4 0269 213 052,

E-mail: biroul_social_aors@yahoo.co

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus