Luni,
26.09.2022
Cer Senin
Acum
18°C

BC CSU Sibiu: Ultimul meci al anului, astăzi. Este invitat „părintele” baschetului sibian: „A văzut spectacolul din baschet și a vrut ca și alții să-l vadă”

BC CSU Sibiu: Ultimul meci al anului, astăzi. Este invitat „părintele” baschetului sibian: „A văzut spectacolul din baschet și a vrut ca și alții să-l vadă”

BC CSU Sibiu joacă diseară, de la ora 18:45, meciul retur al sferturilor de finală, în compania campioanei CSO Voluntari. Este ultimul meci al acestui an. Sezonul care sărbătorește 50 de ani de baschet în Sibiu va fi marcat prin prezența „profesorului sibian care a îndrăznit în 1971 să strângă o mână de pasionați ai sportului cu mingea la coș” - Flaviu Stoica. Alături de el vor fi și cinci dintre sportivii din prima echipă CSU Sibiu.

Sezonul acesta, galben-albaștrii aniverseză 50 de ani de la înființarea echipei de baschet de la Sibiu. Începuturile și tot ce a urmat i se datorează unui profesor care a crezut că un sport în esenţă "capitalist", inventat de americani, şi tot de ei dus la apogeu, poate aduce glorie şi Sibiului. 

Flaviu Stoica n-a vrut ca tinerii să bată mingea doar la colţul blocurilor, a văzut spectacolul din baschet şi şi-a dorit ca şi alţii să-l vadă. Aşa a luat fiinţă, în 1971, Olimpia Sibiu. În luna iunie, Olimpia juca deja barajul pentru intrarea în divizia B, la Sibiu, cu Progresul Bucureşti şi echipa din Tg. Jiu. Din acea echipă, antrenată de Flaviu Stoica, făceau parte: Răduț Viorel, Ion Popescu, Dincă Mihai, Ghiță Giurgiu, Ioan Banciu, Mircea Vulc, Dan Cristescu, Aurel Preda, Anatolie Podvarcu și Dan Brândașu.

Flaviu Stoica (83 de ani), Mircea Vulc (69 de ani), Anatolie Podvarcu (78 de ani), Gheorghe Giurgiu (70 de ani), Dan Brîndașu  (72 de ani), Aurel Preda (74 de ani), cei care au bătut mingea de baschet, pentru prima dată, pentru Sibiu, sunt invitații echipei la meciul din sferturile de finală ale Cupei României de astăzi.  

„Le datorăm atât de mult și trebuie să le mulțumim împreună pentru tot ce a urmat în baschetul de la Sibiu”, spun oficialii echipei.

Meciul va avea loc la Sala Transilvania, de la ora 18:45. Biletele costă 20 de lei pentru adulți, 10 lei pentru elevii până la 14 ani. Copiii până la 6 ani au acces gratuit, fără a li se asigura loc.

Accesul se face în baza biletului și a certificatului digital COVID care să ateste că spectatorii sunt:

-vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 --prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Copiii sub 12 ani nu au nevoie de certificat digital Covid.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cusnir Lucian

Acum 8 luni

La multi ani cu sănătate dle profesor!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus