Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Focar de pestă porcină africană în Mălâncrav. Opt localități din județul Sibiu și două din Mureș sunt sub supraveghere

Focar de pestă porcină africană în Mălâncrav. Opt localități din județul Sibiu și două din Mureș sunt sub supraveghere

Specialiștii Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu au identificat un focar de pestă porcină africană în localitatea Mălâncrav, comuna Laslea, la 24 de animale dintr-o gospodărie. Prima dezinfecție a fost deja realizată.

Pentru a evita răspândirea infecțiilor, a fost stabilită o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea Mălâncrav, cu o rază de trei kilometri.

Zona de supraveghere în jurul focarului este de zece kilometri și include localitățile: Nou Săsesc, Copșa Mare, Biertan, Valchid, Roandola, Laslea, Iacobeni și Stejărișu – din județul  Sibiu și localitățile Criș și Stejăreni din județul Mureș. 

În zonele de restricții este interzisă: sacrificarea porcilor fără anunțarea medicului veterinar, circulația animalelor deținute din speciile listate (porcina), dinspre unități din zona de restricții; circulația animalelor deținute din speciile listate înspre unități din zona de restricții; repopularea cu vânat din speciile listate; târguri, piețe, expoziții și alte situații în care sunt adunate la un loc animalele deținute din speciile listate, inclusiv colectarea și dispersarea acestor specii; circulația cărnii proaspete, organelor, produselor din carne obținute de la animale deținute și sălbatice din speciile listate, dinspre abatoare sau unități de manipulare a vânatului din zona de restricții, precum și alte restricții prevăzute în Planul de măsuri.

De asemenea, în zonele de restricții, este obligatorie anunțarea medicului veterinar de liberă practică, în cazul apariției oricărui semn de îmbolnăvire la porcine.

Personalul implicat în controlul bolii se asigură de DSVSA SIBIU, Unitatea Locală de Sprijin (ULS) Laslea. Echipamentele necesare combaterii focarului sunt asigurate de DSVSA SIBIU. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus