Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

„Trilogia Ispirescu”, în premieră pe teatrulgong.ro

„Trilogia Ispirescu”, în premieră pe teatrulgong.ro

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă seria de autor „Trilogia Ispirescu”. Construită ca un spectacol de teatru radiofonic în regia Evei Labadi, seria reunește poveștile „Fata săracului cea isteață”, „Lupul pârcălab” și „Țapul și șarpele”. Fișierele audio pot fi accesate gratuit, pe teatrulgong.ro.

„Cele mai îndrăgite povești românești prind viață prin interpretarea actorilor Teatrului „Gong” din Sibiu, pornind de la forța dialogului articulat prin muzică și efecte sonore, fără a avea nicio imagine vizuală. „Poveștile audio au fost create ca o alternativă teatrală în pandemie și am hotărât să continuăm acest proiect demarat inițial cu poveștile lui Creangă”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Despre trilogie

„FATA SĂRACULUI CEA ISTEAȚĂ”

În distribuție: Angela Páskuy, Andrei Hansel, Anton Balint, Jenő Major, Gabriela Mitrea, Lucia Barbu, Daniela Dragomir, Adrian Prohaska.

Într-un sat, nu foarte îndepărtat era un țăran foarte bogat, dar nu avea o inimă prea mare. Și tot acolo în sat era și un țăran foarte sărac, care, pe cât de sărac era el, pe atât de isteață era fiica lui. Fata săracului ajunge în urma conflictului dintre cei doi țărani să se mărite cu boierul satului, un bărbat puternic, cu o judecată dreaptă, dar care o pune la mai multe încercări.

„LUPUL PÂRCĂLAB”

În distribuție: Claudia Stühler, Claudiu Fălămaș, Jenő Major.

Neam de neamul lupului nu a fost pârcălab, până când un măgar, ce voia să scape din dinții lupului s-a hotărât să îl păcălească. Astfel că, lupul din vânător ajunge vânat.

„ȚAPUL ȘI ȘARPELE”

În distribuție: Adrian Prohaska, Raluca Pavel, Daniela Dragomir.

Oare poate un șarpe să fie prieten cu un țap? Morala acestei povești ne spune că, oricât de multă nevoie de ajutor au unele persoane, nu trebuie lăsate să profite de noi. Șarpele a vrut doar să îl păcălească pe țap, dar acesta nu a picat în farsa șarpelui: „mie îmi place prietenia, dară sa fie dreaptă”.

Alte peste 290 de fișiere audio în „Meniul cu povești șoptite”

Înregistrările au fost operate de Dan Caras, la sediul Teatrului „Gong” din Sibiu, iar montajul audio a fost realizat de Alexandru Uncruțiu, în Timișoara.

Petre Ispirescu, celebru, în special, pentru poveștile culese din folclorul românesc, s-a născut în Bucureștiul anilor 1830. Mereu a spus că talentul său pentru scris și povestit l-a dobândit de la mama sa, o modestă ardeleancă, cu darul povestirii.

De asemenea, părinții și educatorii pot accesa gratuit alte peste 290 de fișiere audio în „Meniul cu povești șoptite” de pe teatrulgong.ro. Prin intermediul acestei secțiuni, actorii rămân conectați cu fanii lor, cărora le citesc povești de noapte bună, contribuind, totodată, la dezvoltarea unui nou public pentru teatrul sibian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus