Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Concurență pentru CFR: O companie privată introduce trenuri directe Sibiu - Cluj-Napoca la 24 de lei biletul

Concurență pentru CFR: O companie privată introduce trenuri directe Sibiu - Cluj-Napoca la 24 de lei biletul

Compania Interregional Călători S.R.L. a anunţat marţi că, începând cu data de 10 ianuarie, introduce în circulaţie trenuri Regio Expres pe ruta Sibiu – Cluj-Napoca, prețul unui bilet fiind de 24 de lei.

Interregional Călători are în dotare un număr de 34 de automotoare Duewag, care oferă condiţii civilizate de transport, având o capacitate de 140 de locuri pe scaune, iar în automotor pot fi montate 30 de suporturi speciale pentru bicicletă.

O simulare pentru data de 10 ianuarie pe site-ul companiei arată că trenul direct pleacă din Sibiu la ora 06:43 și ajunge în Cluj-Napoca la ora 10:49, iar prețul biletului este de 24,2 lei. Călătoria durează 4 ore și 6 minute.

Potrivit unui comunicat semnat de directorul comercial Cristian Puşcău, elevii beneficiază de gratuitate, în baza carnetului de elev, iar studenţii de reducere 50%, în baza legitimaţiei de student. Se acordă, de asemenea, toate facilităţile legale prevăzute pentru diversele categorii sociale (pensionari, persoane cu dizabilităţi etc.), prin cupoane de călătorie.

O simulare online pe site-ul CFR pentru aceeași zi de 10 ianuarie arată că sunt mai multe legături între orașul nostru și Cluj-Napoca, încă doar dacă cei interesați sunt dispuși să schimbe trenul pe parcurs, durata călătoriei fiind între 5 ore și 8 minute – cea mai rapidă, până la 6 ore și 8 minute.

Interregional Călători este o societate de transport feroviar de călători cu capital privat, înfiinţată în anul 2013, având sediul în Cluj-Napoca. Compania a demarat un proiect prin care îşi propune să asigure mobilitatea între marile oraşe, prin mersuri de tren cadenţate, care să satisfacă nevoile de navetă ale călătorilor.

"Am reuşit să facem acest lucru deja în oraşe precum Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Bistriţa Nord, Cluj Napoca şi Târgu Mureş, iar începând cu data de 09.01.2022 vor circula trenuri Regio Expres şi pe ruta Cluj Napoca - Sibiu", se mai arată în comunicat.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: cluj , Sibiu , tren

Vizualizari: 12262

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Clau

Acum 4 luni

Concurent ar fi daca ar introduce trenuri răpănoase,tarife de sute de lei si intarzieri care unesc Paștile cu Nasterea Domnului.
Raspunde

McD

Acum 4 luni

200 km in 4 ore nu este chiar rau pentru anul 2022!! este dezastruos..de ce credeti ca CFR a renuntat la trenul Rm.Valcea-Sibiu-Cluj Napoca? iar despre dotarile din aceste trenuri (care mergeau in anii 1990 in Germania pe rute de maxim 50km in jurul oraselor muncitoresti) cesa mai vorbim: climatizare-NU, WIFI-NU, prize 220V-NU, servicii cafe/bar-NU, locuri si rampa persoane handicap-NU...oare ce dotari mai raman de enumerat inafara de faptul ca are scaune??? de rasul curcilor articolul...mai ales concurenta pentru CFR....daca ar fi avut 3-4 curse zilnice pe ruta aceasta mai ziceam, asa oare cine foloseste ruta cu doar un tren pe sens?
Raspunde

Uhu

Acum 4 luni

Nici 200 km in mai mult de 4 ore !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus