Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
14°C

Când este obligatorie masca de protecție în aer liber. Măsura a fost luată deoarece varianta Omicron este foarte contagioasă

Când este obligatorie masca de protecție în aer liber. Măsura a fost luată deoarece varianta Omicron este foarte contagioasă

Masca de protecție va deveni obligatorie și în aer liber, după ce incidența COVID trece de 1 la mie într-o localitate. Vor mai fi permise doar măștile chirurgicale și cele FPP2, nu și cele textile sau din plastic.

Masca va deveni obligatorie și în spațiile deschise după ce va fi publicat ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne. Potrivit lui Arafat, acest lucru se va întâmpla înainte de sfârșitul acestei săptămâni.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că masca trebuie purtată și pe stradă, dacă sunt și alți oameni în jur, și în stațiile de transport în comun sau în alte locuri aglomerate. Masca va fi obligatorie „cu excepția momentului în care ai activități individuale”. 

 „În stația de autobuz, de metrou, pe stradă, când circulă lângă tine oameni, masca trebuie purtată. Activitate individuală înseamnă activitatea sportivă, singur în parc, când nu ai alți oameni în jur”, a explicat el, citat de digi24.ro.

Arafat a spus că măsura a fost luată deoarece varianta Omicron a coronavirusului este foarte contagioasă.

„Asta înseamnă că este suficient să porți o discuție cu cineva care este infectat, o scurtă perioadă, și poți să fii și tu infectat. Din cauza aceasta purtatul măștii devine obligatoriu în toate spațiile deschise și închise. Excepțiile, care vor fi limitate și vor fi foarte clare, vor apărea în ordin”, a precizat el.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 8 luni

Rafila a spus clar ca nu se "impune" masca ci este doar o cerinta pentru aglomeratii si interactiuni cu alti oameni. De asemenea, intotdeauna amenzile au fost doar pentru nepurtarea mastii in spatiile publice inchise si in mijloacele de transport, nu exista sanctiuni pentru nepurtarea mastii in aer liber, nu au existat niciodata. Chiar cand s-a mai introdus obligativitatea in aer liber, sanctiunile au ramas tot doar cele din legea 55/2020, adica doar pentru nepurtarea in spatii inchise si in mijloacele de transport. Daca cineva a fost amendat pt nepurtarea in aer liber, 100% a avut castig de cauza la contestatie (poate cu exceptia situatiilor in care nu a purtat la demonstratii, acolo nu ma pronunt, e alta speta) E frumos sa purtati masca in aglomeratii. In rest, e perfect legal sa nu o purtati (mersul pe jos e activitate sportiva), e lipsita de sanctiuni nepurtarea ei si e medical inutila purtarea ei, aerosolii trec si prin masti chirurgicale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus