Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Care sunt noile restricții propuse pentru Sibiu: măștile chirugicale sau FFP2 vor fi obligatorii în toate spațiile publice, inclusiv în aer liber

Care sunt noile restricții propuse pentru Sibiu: măștile chirugicale sau FFP2 vor fi obligatorii în toate spațiile publice, inclusiv în aer liber

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis miercuri noi restricții, în pregătirea combaterii valului 5 al pandemiei. În localitățile cu o incidență peste 1 la mia de locuitori - precum în municipiul Sibiu - se propun o serie de restricții privind desfășurarea evenimentelor publice și numărul maxim de participanți.

Potrivit hotărârii CNSU, masca de protecție de tip medical sau FFP2 va fi folosită, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

"Se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne", se arată în hotărârea CNSU.

Excepție fac următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
b) persoanele care sunt singure în birou;
c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

De asemenea, vor exista noi limitări pentru activitatea restaurantelor, a cinematografelor, pentru spectacole și evenimente sportive, în funcție de incidența din fiecare localitate în parte. 

Măsuri care se aplică în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 1/1.000 de locuitori.

Incidența în municipiul Sibiu raportată marți în municipiul Sibiu este de 1,13 la mie. Astfel, pentru competițiile sportive, cinematografe, muzee, biblioteci, spectacolele, participarea spectatorilor este de 30% din capacitatea maximă a spațiului.

De asemenea, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea
maximă a spațiului, dar nu mai mult de 500 de persoane, în intervalul orar 5,00- 22,00, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție, în județele/localitățile în care rata de incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori. 

Pentru restaurante, hoteluri și terase, este permisă folosirea de până la 50% capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-22,00 în județele/localitățile în care rata de incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau
egală cu 3/1.000 de locuitori și de 30% când incidența este egală sau mai mare de 3 la mie. 

Se propune menținerea interzicerii activității în baruri, cluburi și discoteci.

Participarea la activitățile enumerate mai sus este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a
180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Descarcă de aici Hotărârea CNSU

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

Sb

Acum 9 luni

Mai puteti, mai, mincinosilor? Nu mai exista gripe si raceli de sezon, NU? Numai covid visati, ati reusiti sa ingenunchiati micile magazine si afaceri romanesti, ce mai vreti de la noi? Purati voi masti ca sa faceti pneumonie bacteriana si alte boli...banditilor CNSU...SUNT LOCALITATI CU ZERO CAZURI SI VOI VRETI SA POARTE OAMENII ASA CEVA PE STRADA!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Werder Keul

Acum 9 luni

Mareata coalitie PSD-PNL-UDMR, cu sfantul care o patroneaza- iubitul dl. presedinte nu sunt in stare sa implementeze certificatul verde de frica catorva protestatari. Ce lipsa de coloana, ce râme! Si singura masura este de a ne obliga sa platim o caruta de bani pe aceste masti. Suntem ciurucul omenirii, popor de bacterii!
Raspunde

Kukuruku

Acum 9 luni

fraiere, cu certificatul verde cateva milioane de angajati o sa isi bage picioarele - o sa-si dea demisia sau concediu, toti im acelasi timp. Cine iti mai aduce mancare in magazin? o sa stai la cozi ca pe vremea lui ceausescu pt ca vrei certificat pentru o raceala. Stai dracu in casa daca ti-e frica.
Raspunde

Kukuruku

Acum 9 luni

Mersul pe jos e activitate sportiva, asa ca aproape nimeni nu trebuie sa poarte in plus, doar "se propune", nu va fi o problema. E bullshit totul. Iar nr de cazuri nu conteaza, decesele si spitalizarile sunt putine.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 9 luni

Nu riscă nimeni amendă pentru tâmpeniile tale putiniste.
Raspunde

Kukuruku

Acum 9 luni

Nu-ti da nimeni amenda, fricosule. Tocmai ti-am explicat ca e perfect legal sa mergi fara masca. Cum sa risti amenda cand faci ceva legal? Putiniste? Tu esti putinist, aia sunt obedienti fata de stat (desi in cazul de fata interpretezi regulile mai strict decat statul :))
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 9 luni

Șou mast gău on!-pe limba eroilor din pandemie.
Raspunde

Minime

Acum 9 luni

Studiu CDC. Daca tot copiem Murica.... https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/science/science-briefs/masking-science-sars-cov2.html?CDC_AA_refVal=https%3A%2F%2Fwww.cdc.gov%2Fcoronavirus%2F2019-ncov%2Fmore%2Fmasking-science-sars-cov2.html Pe scurt măștile textile sunt aproape la fel de eficiente ca și cele chirurgicale. Dar cred ca s-au plâns la "conducere " bișnițarii de măști chinezești, ca nu mai curg miliardele...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus