Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
-0°C

Se dublează tarifele de intrare în Muzeul în aer liber ASTRA

Se dublează tarifele de intrare în Muzeul în aer liber ASTRA

Muzeul în aer liber ASTRA va avea tarife duble față de 2021, anunță Agerpres. Odată cu schimbarea planului tarifar, conducerea explică faptul că pregătește și extinderea, modernizarea şi îmbunătăţirea infrastructurii culturale a Muzeului.

"Am încercat să creştem procentul de autofinanţare atât prin creşterea valorii încasărilor reale din bilete vândute şi servicii prestate, cât şi prin eficientizarea alocării resurselor umane spre activităţile productive, uneori neglijând funcţiile de bază ale instituţiei. Am diversificat, am crescut numărul, frecvenţa şi calitatea activităţilor culturale organizate pe tot parcursul anului, atât în sezon, cât şi în extra sezon, atât cât restricţiile impuse pentru combaterea pandemiei şi prevenirea infectării cu Covid-19 ne-au permis. Am reuşit să atragem finanţări substanţiale din fonduri nerambursabile naţionale şi internaţionale pentru a continua programele culturale asumate şi pentru a ne continua dezvoltarea, pentru a ne menţine cât mai vizibili, mai activi şi mai relevanţi în piaţa internaţională a operatorilor culturali. Am analizat şi comparat taxele şi tarifele practicate de Muzeul ASTRA cu al altor instituţii de profil din România, de importanţă naţională, luând în calcul şi anvergura şi calitatea ofertei culturale a acestora. Am ţinut cont de indicele de inflaţie, creşterea preţurilor la materii prime şi materiale, creşterea veniturilor populaţiei, dar şi de creşterea, pe cale de consecinţă a costurilor de organizare şi a cheltuielilor de întreţinere a Muzeului ASTRA. Am ţinut cont de diversificarea nevoilor publicului şi adaptarea la cerinţele tuturor categoriilor de beneficiari, dar şi de impactul pe care acest lucru îl va avea asupra bugetului instituţiei noastre", a declarat managerul general al Muzeului ASTRA, Ciprian Ştefan.

Ciprian Ştefan mizează pe înţelegerea publicului vizitator.

"Odată cu schimbarea planului tarifar avem în vedere extinderea, modernizarea şi îmbunătăţirea infrastructurii culturale a Muzeului ASTRA pentru a continua să livrăm produse culturale de cea mai înaltă calitate. Intenţionăm să continuăm dezvoltarea instituţiei noastre şi să aplicăm proiecte pe diverse fonduri europene, naţionale şi internaţionale, situaţie care necesită asigurarea cofinanţării. Avem în vedere creşterea valorii veniturilor proprii reale încasate cu până la 20% faţă de cele realizate în 2021. Suntem convinşi că toţi cei care iubesc fenomenul ASTRA vor înţelege şi ne vor fi alături în număr mare, pentru că merităm!", a precizat Ciprian Ştefan.

Abonament de familie (300 lei anual părinţi + copii <14 ani):
- < 1 leu / zi / familie
- Exemple/ comparaţii:
- Părinţi + 2 copii - 88 lei / vizită, preţul abonamentului include 3 vizite, cea de-a patra este la jumătate de preţ, iar de la cea de-a cincea vizită - gratuit.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Eugen

Acum 1 săptămână

Tarife nerusinate! 35 lei un bilet de intrare in muzule satului? Daca vine o familie cu trei copii sa plateasca aproape 100 lei (2*35+3*9) doar ca sa intre? Ca doar nu o sa cumpere abonament cineva care viziteaza Sibiul... Ar merita boicotat!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Minime

Acum 1 săptămână

Si e mai OK sa dai 35 de lei la Cineplex sau Cinegold pt 1.30 ore de prostii animate? Plus Cola, Popcorn, si alte chestii? Măcar aici plătești pt ceva romanesc, mai învață copiii ceva despre satul romanesc, stai in aer liber.
Raspunde

Cornel Opinceanu

Acum 1 săptămână

In fiecare weekend??? Ca altceva nu mai stiti, mandri incuiati ce sunteti!
Raspunde

Qaz

Acum 1 săptămână

Efectul acestei masuri se va constata in timp. Dle manager, cum considerati ca e mai bine dpdv al efectului scontat de institutia dvs: 1 abonament cu 300 lei, sau 10 abonamente cu 150 lei (numerele mentionate sunt pur intamplatoare)? In plus de asta, faceti mentiunea ca incepand cu a 5-a intrare in perimetrul muzeului costul initial se amortizeaza. Care ar fi argumentele rationale pentru care o familie ar trebui sa fie prezenta anual de mai multe ori decat cele 5 in incinta muzeului? In vremuri demult apuse, am beneficiat de acest tip de abonament, dar nu imi amintesc sa fi utilizat mai mult de 3, poate 4 intrari intr-un an. Personal, o apreciez ca fiind o masura tipic autohtona, prin care in loc sa maresc baza celor care ar putea beneficia de serviciul oferit, restrang aplicabilitatea la un numar redus de beneficiari. Sau poate masura a fost gandita cu alt scop, si atunci rationamentul meu nu sta in picioare. In lume, totdeauna managementul face diferenta.
Raspunde

@@@

Acum 1 săptămână

Manager doar cu numele ca nu stapaneste stiinta managementului. Nici legile fundamentale ale economiei!
Raspunde

Brânza e pe bani

Acum 1 săptămână

Din articol nu se înțelege absolut deloc care sunt prețurile de intrare în muzeu. Numai justificările directorului. Dna Bălău, puneți vă rog toate prețurile, ca să știe oamenii cât vor plăti.
Raspunde

Cornel Opinceanu

Acum 1 săptămână

Si daca se tripleaza dupa ce s-au dublat, nu e problema. Sibianul mandru nu stie si nu concepe sa faca altceva in weekend decat muzeul satului sau zoo, de zici ca sunt programati din nastere
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus