Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Austria redeschide şcolile, dar elevii şi profesorii vor fi testaţi de trei ori pe săptămână

Austria redeschide şcolile, dar elevii şi profesorii vor fi testaţi de trei ori pe săptămână

Deşi trece prin valul cinci al pandemiei, Austria îşi menţine planul ca odată cu terminarea vacanţei şcolile să se deschidă luni cu prezenţă fizică, dar trei teste de COVID-19 săptămânale vor fi obligatorii pentru elevi şi profesori, dintre care două vor trebui să fie teste PCR, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Directoarea generală pentru sănătate publică din Austria, Katharina Reich, a declarat că închiderea şcolilor va fi ''ultima soluţie'' pe care ar lua-o, dar nu o exclude.

Circa 85% dintre cadrele didactice austriece sunt vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, în timp ce în rândul elevilor cu vârste între 12 şi 17 ani rata imunizării - prin vaccinare sau trecere prin boală - era de circa 55% la sfârşitul lunii decembrie.

Elevii şi profesorii vor trebui să poate permanent o mască FFP2. Ca măsură de precauţie suplimentară, guvernul austriac le-a cerut părinţilor să-şi testeze copiii cu o probă PCR în acest weekend de dinaintea redeschiderii şcolilor. Testele PCR sunt gratuite în Austria.

Vineri au fost confirmate în această ţară 8.786 noi cazuri de COVID-19. Presiunea asupra sistemului sanitar începe totuşi să scadă ca rezultat al lockdown-ului institui între 22 noiembrie şi 11 decembrie, numărul pacienţilor COVID-19 internaţi fiind de 929, dintre care 278 la ATI, mai puţin de jumătate faţă de situaţia din noiembrie.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

EU

Acum 4 luni

ASA DA! Fara discriminare intre vaccinati si nevaccinati, PCR -gratuit, testare gratuita de 3 ori/saptamana a elevilor si profesorilor, obligatoriu masca FFP2
Raspunde

Gigi contra

Acum 4 luni

Isi fac de lucru! Daca sunt vaccinati in proportie asa de mare de ce isi mai fac probleme? Schema completa de vaccinare nu-i apara?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus