Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Cât costă măștile chirurgicale și FFP2 în farmaciile din Sibiu. De la 1 leu, la 5 lei bucata

Cât costă măștile chirurgicale și FFP2 în farmaciile din Sibiu. De la 1 leu, la 5 lei bucata

Miercuri, 5 ianuarie, în cadrul unei ședințe a Comitetului Național pentru Situații de Urgență s-a stabilit că vor mai fi permise doar măștile chirurgicale și cele FPP2, nu și cele textile sau din plastic. În acest context, am mers la farmaciile din centrul Sibiului pentru a vedea cât costă măștile chirurgicale și cele FFP2.

Doar în două din cele patru farmacii în care am mers am găsit măști FFP2. „Într-adevăr, în ultimele zile, am avut oameni care ne-au cerut astfel de măști”, ne-a spus farmacistul. Tot la prima farmacie la care am mers, am găsit doar măști chirurgicale, la set. Prețul unui set cu cinci măști este de 8, 89 lei, fără a avea posibilitatea să cumpărăm la bucată. Nici la a doua farmacie nu am găsit măști FFP2. Aveau doar măști chirurgicale, cu un leu bucata.

A treia farmacie a fost prima la care am găsit măști FFP2, doar la set. Astfel, două bucăți costă 10 lei, iar o mască chirurgicală, 1 leu. Ultima farmacie pe care am vizitat-o a fost și singura în care am putut găsi mărci FFP2 la bucată. 3, 80 costa una și tot un leu o mască chirurgicală.

Spre deosebire de farmacii, pe diferite site-uri online prețurile măștilor sunt mai mici. De exemplu, un set de 50 de bucăți de măști chirurgicale variază între 12 și 15 lei, iar un set de 10 măști FFP2 variază între 30 și 35 de lei.

Potrivit hotărârii CNSU, masca de protecție de tip medical sau FFP2 va fi folosită, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

"Se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne", se arată în hotărârea CNSU.

Excepție fac următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;

f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gerlinde Vidrighin

Acum 4 luni

Haideti sa fim seriosi! Noi, sibienii traim in bunastare, in burgul nostru elitist si luxos! Ne permitem! Sa nu ne plangem! Cine nu are minim 50000 euro la saltea, nu are ce cauta in Sibiu!
Raspunde

Elzorab

Acum 4 luni

Atentie la producatorul mastilor FFP2. Sa nu fie Shandong Shenguang New Materials. Sunt interzise in Franța si Canada ca fiind tratate cu grafen, un biocid periculos. Oricum peste 60% din aceste masti vandute in Romania sunt neconforme. Nu mm-ar mira ca mastile retrase in Franța sa fie revandute in Romania.
Raspunde

C. Tățean

Acum 4 luni

Păi cam toate măștile sunt fabricate în China și nu știu cât de conforme sunt. Cine oare stă să verifice atâtea milioane de măști ? E drept că producătorii se acoperă cu hârtii. Și câte dintre hainele de firmă și parfumuri sunt originale oare ? Nu cred că măștile acelea largi din China sunt mai bune decât cele textile fabricate la Print Center, firma din Sibiu, măști care sunt tratate antiviral și certificate de o instituție din Elveția. Nu le fac reclamă, dar cred că sunt superioare chinezăriilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus