Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Germania înăspreşte restricţiile privind accesul în restaurante pentru a împulsiona vaccinarea cu doza booster

Germania înăspreşte restricţiile privind accesul în restaurante pentru a împulsiona vaccinarea cu doza booster

Numai persoanele care s-au vaccinat cu doza booster vor putea merge la restaurant în Germania fără un test negativ de COVID-19, a anunţat vineri cancelarul Olaf Scholz, adăugând că guvernul intenţionează să distribuie 30 de milioane de vaccinuri suplimentare până la sfârşitul lunii, potrivit Reuters.

Persoanele care au făcut booster-ul vor fi de asemenea scutite de carantină după contactul cu o persoană infectată, a spus Scholz într-o conferinţă de presă după o întâlnire cu premierii celor 16 landuri din Germania.

Durata carantinei va fi de asemenea redusă la zece zile, cu opţiunea de a ieşi din casă din ziua a şaptea dacă testul este negativ, precizează DPA. În prezent, carantina durează până la 14 zile, în funcţie de un număr de factori.

"Vaccinarea este importantă. Trebuie să facem mai multe progrese în această privinţă", a declarat cancelarul german.

"Este clar că ne vom mai confrunta o perioadă cu (varianta) Omicron, aşa că nu putem să transmitem sistemului de sănătate că pericolul a trecut", a mai spus el.

Noile reguli au fost convenite de guvernul federal şi guvernele landurilor.

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus