Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Patinoarul din centrul Sibiului se închide la finalul săptămânii. „Numărul patinatorilor s-a înjumătățit față de anii trecuți”

Patinoarul din centrul Sibiului se închide la finalul săptămânii. „Numărul patinatorilor s-a înjumătățit față de anii trecuți”

Cele două patinoare din orașul Sibiu au avut mult mai puțini vizitatori anul acesta, față de anii trecuți. Acesta este și motivul pentru care patinoarul din centru, spre exemplu, se va închide zilele următoare. 

Soarele și temperaturile ridicate le-au cam dat bătăi de cap celor care administrează gheața din Piața Mare unde, oricât de bun ar fi sistemul de răcire, tot se fac bălți, spune Elena Țurel. „Sistemul de care dispunem este unul performant însă apa se topește oricum pe alocuri, pentru că soarele bate direct pe patinoar, toată ziua. Ne-a cam făcut probleme vremea aceasta neobișnuită de ianuarie.” 

Mai mult, se pare că și certificatul verde a avut un impact asupra numărului de patinatori care s-au oprit în centru pentru o tură pe gheață. Acum doi ani (anul trecut în centru nu a fost patinoar) au fost de două ori mai mulți oameni pe patine. Din acest motiv, patinoarul din Piața Mare se va închide zilele următoare - duminică va fi ultima zi în care vom putea să ne bucurăm de gheața din centru.

Remus Gliga, administratorul patinoarului din parcul Sub Arini, confirmă faptul că numărul vizitatorilor a scăzut considerabil, chiar și față de perioadele de vârf ale pandemiei. „Anul trecut erau mult mai mulți. Era plin, oamenii numai că nu se înghesuiau să intre pe patinoar. Acum situația e dezolantă. Foarte puțini patinatori avem anul acesta.”

În ceea ce privește sistemul de întreținere a gheții, funcționează perfect. Iar faptul că patinoarul este amplasat într-o zonă mai umbrită cu siguranță ajută. „Am alocat o sumă considerabilă pentru sistemul de răcire, tocmai pentru a ne asigura că nu vom avea probleme cu gheața. Și nu avem”, spune Remus Gliga.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Kukuruku

Acum 9 luni

oricine cere certificat fara sa fie obligat merita falimentul

Raspunde

Stanciu

Acum 9 luni

„Numărul patinatorilor s-a înjumătățit față de anii trecuți” Nu stiu bai, poate nu ati permis la jumatate din oameni sa treaca de garduri. Poate are legatura cu asta, cine stie... (va mai amintiti cum zicea organizatorul targului de craciun ca a facut milioane si ca fiecare client a cheltuit in medie 200 lei? Chiar as fi interesat sa stiu daca s-a cheltuit atat in media - pentru toata perioada targului, nu doar pt o zi - sau daca organizatorul facea marketing)

Raspunde

Roger

Acum 8 luni

Lasă că la anul vă faceți patinoar pe balcon și patinați între voi, vaccinații. Să-l luați și pe organizatorul târgului de Crăciun, că nici ăla nu mai pupă puhoi de public dacă, prin absurd, i se mai dă voie să organizeze târg și în 2022.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus