Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Tradițiile de Bobotează, prezentate de actorii Teatrului Național Radu Stanca într-un clip video umoristic

Tradițiile de Bobotează, prezentate de actorii Teatrului Național Radu Stanca într-un clip video umoristic

Un scurt clip video pregătit de actorii Teatrului Național Radu Stanca cu ocazia sărbătorii de Bobotează a strâns mii de vizualizări și reacții pe pagina de facebook a Naționalului Sibian. Videoclipul face parte din miniserialul „Tradiții To Go” în regia actriței Serenela Mureșan, proiect început în luna ianuarie a anului trecut.

Clipul video prezintă într-o manieră umoristică tradițiile de bobotează și introduce două personaje importante în comunitatea satului, primarul și viceprimarul, care primesc vizita prefectului și care încearcă să păstreze, printre chicote și bâlbâieli, o imagine  a unui sat prosper și înfloritor. Rolurile sunt interpretate de actorii Cristian C. Stanca, Mihai Coman și Florin Coșuleț.

„Această serie de filmulețe a început anul trecut, în luna ianuarie. Toate textele sunt scrise de mine, iar colegii mei mă ajută cu interpretarea scenariului. Sunt texte pur umoristice, fără să aibă vreo anume tentă. Filmulețele sunt foarte diversificate, prin cel pe care l-am făcut anul acesta de bobotează readucem în fața oamenilor tradițiile de bobotează de la sat. În comunitatea satului există câteva persoane emblematice, un primar, un viceprimar, un învățător, un preot, la un moment dat poate va apărea și un medic”, a povestit Serenela Mureșan.

Miniseria „Tradiții to go” a început la inițiativa actriţei Serenela Mureşan, cea care semnează şi partiturile textuale ale acestei serii. Astfel Naționalul Sibian, în parteneriat cu Muzeul Astra aduce în atenţia publicului său un întreg univers mitic plin de nostalgia după satul tradiţional românesc.

„Este un proiect pe care l-am început în pandemie, tocmai din dorința de a fi mai aproape de publicul nostru prin intermediul acestor videoclipuri umoristice”, mai spune Serenela Mureșan.

„Tradiții TO GO” este o inițiativă culturală care însumează o serie de povestiri, mituri și legende ce se ascund atât în spatele calendarului creștin, cât și în spatele tradițiilor păgâne pe care încă le mai regăsim în prezentul nostru. Moment artistic ce aduce în atenția publicului său un întreg univers mitic plin de nostalgia după satul tradițional românesc. Din acest periplu nu lipsesc figuri emblematice ale comunității rurale, creaturi mitice, evenimente calendaristice și ritualuri. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Gigi contra

Acum 2 ani

Ce bine si-au intrat in rol. Chiar zici ca sunt tarani!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus