Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Bogdan Trif, PSD Sibiu: Președintele USR, colecționar de pensii speciale

Bogdan Trif, PSD Sibiu: Președintele USR, colecționar de pensii speciale

Fostul practicant MISA și elev al lui Gregorian Bivolaru, actualmente președinte USR, Dacian Cioloș, nu pierde nicio ocazie pentru a ieși în spațiul public și a cere tăierea pensiilor speciale, uitând să spună că el a încasat, fără jenă, lună de lună, timp de 3 ani, câte 8.500 de euro ca rentă de fost comisar. Adică peste 300 de mii de euro! Și mai urmează un ”mizilic” pentru bătrâneți liniștite: o dublă pensie specială pe viață de multe MII de EURO, ca europarlamentar și fost comisar.

În România, din primăvara anului 2021 nu se mai plătesc pensii speciale pentru parlamentari. În calitate de deputat, am fost unul dintre inițiatorii legii care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor. Cu alte cuvinte, mi-am tăiat singur pensia specială și consider că am făcut un lucru corect. Acest proiect legislativ a fost inițiat și depus exclusiv de către PSD.

Anul trecut, atunci când USR era la guvernare, am avut interpelări parlamentare adresate fostului vicepremier și președinte al USR de atunci, Dan Barna, prin care am solicitat să ne prezinte proiectele inițiate de USR pentru eliminarea pensiilor speciale. Bineînțeles că răspunsul a fost unul evaziv, concluzia fiind că toată această retorică de campanie a USR a fost doar o gargară politică, menită să păcălească electoratul.

Românii să nu uite că pensiile speciale au fost ”inventate” și introduse în România în anul 1996, de către Valeriu Stoica, președinte PNL la acea dată și Ministru al Justiției.

Această retorică mincinoasă este copie la indigo a ceea ce au făcut parlamentarii de Sibiu ai USR cu privire la introducerea unor amendamente la Legea de aprobare a bugetului, amendamente care nu trec. Toate acele lucrări la care se referă amendamentele trebuiau făcute, dacă într-adevăr erau interesați cei de la USR, atunci când partidul lor era la guvernare, avea ministru la Transporturi și totul se putea rezolva foarte repede, prin voință politică.

Nu au făcut nimic cât au fost la guvernare, nu au ajutat nici măcar singurul primar pe care îl au în județul Sibiu, la Micăsasa, iar acum, când nu mai au pârghiile necesare, fac doar jocuri politicianiste de imagine, pe care nu le mai crede nimeni.

”Dragi” USR-iși, încetați cu metodele demagogice de a păcăli electoratul. Atunci când ați fost la guvernare nu ați făcut nimic pentru români, iar pe domnul Cioloș nu l-am auzit în Parlamentul European să facă vreo solicitare pentru a-și tăia rentele și pensiile speciale de multe mii de euro, pe care le încasează lunar.

Deputat Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Comentarii

2 comentarii

Kokos

Acum 1 săptămână

trifuletule , lasa gargara! Singurele pensii speciale infiintate de pnl au fost cele ale magistratilor , in 1997 . Restul pensiilor speciale au fost inventate de voi pesedistii : in 2001 - pensiile militare de catre nastase 4 case , pensii desfiintate de Boc in 2011 si reinfiintate de pesedistul mitiman ponta in 2015 ; in 2015 tot pontache infiinteaza pensiile speciale pentru aviatori , diplomati si parlamentari ; in 2017 pesedeul voteaza pensii speciale pentru cei de la Curtea de Conturi iar in 2018 tot pesedeul voteaza pensii speciale pentru primari. Deci mai usor cu pianul pe scari . Iar Ciolos primeste o renta si va primi o pensie de la Parlamentul European si nu stiu ce te f... grija de ce bani primeste Ciolos de la UE. Binenteles ca tot USR-ul e de vina ca nu s-au taiat pensiile speciale in Romania , ca doar a avut 60% majoritate in parlament (nu 15%) si n-a facut nimic. Astept sa vad cum taiati voi pesedistii si cu prietenii penelisti pensiile speciale , ca doar aveti majoritate confortabila acum. Fapte , nu vorbe si acuzatii fara fond , mincinosule!
Raspunde

Militaru Gheorghe

Acum 6 zile

Kokos, m-ai nimerit intru totul cu ce ai scris, spui ca exista si GANDIRE PARALELA nu numai STAT PARALEL. O singura mica completare si anume ca mama legii pensiilor speciale este cucuveaua PSD-ista pe numele ei de scena: Rodica Stanoiu. O zi buna sa ai.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus