Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
13°C

23 elevi și dascăli s-au îmbolnăvit de COVID în ultimele 24 de ore. Alți trei elevi sunt pozitivi în urma testelor din salivă

23 elevi și dascăli s-au îmbolnăvit de COVID în ultimele 24 de ore. Alți trei elevi sunt pozitivi în urma testelor din salivă

23 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Este vorba despre 19 elevi și patru cadre didactice. În acest context alți 417 elevi și preșcolari intră în on line. De asemenea, în urma testării ce s-a efectuat ieri, 10 ianuarie, cu teste noninvazive pe bază de salivă au fost raportate trei cazuri pozitive. Un băiețel de patru ani de la Liceul Tehnologic „Ioan Lupaș” Săliște, acolo unde este și grădiniță și un băiat de 9 ani și o fată de 10 ani de la Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu. Acești elevi urmează să fie retestați cu RT-PCR.

Repartiția celor 19 preșcolari și elevi confirmați pozitiv la virusul SARS-CoV-2, pe cicluri de învățământ, este următoarea:

- 2 preșcolari: Grădinița cu Program Prelungit „Diddle Land” Sibiu;

- 10 elevi din ciclul gimnazial (clasele V - VIII): Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu, Școala Gimnazială „Radu Selejan” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 8 Sibiu, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Mediaș, Școala Gimnazială Nr. 7 Mediaș, Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie;

- 7 elevi din ciclul liceal (clasele IX - XII): Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie.

Cele 4 cadre didactice confirmate pozitiv la virusul SARS-CoV-2 sunt încadrate la: Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Cisnădie, Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie, Liceul Tehnologic „Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului.

Lista cu clasele ce au cursurile suspendate începând cu 11.01.2022 o puteți vizualiza pe pagina ISJ Sibiu – www.isjsb.ro, secţiunea „Lista unităților școlare şi a claselor cu activitate online”.

De la reînceperea semestrului I al anului școlar 2021 – 2022 (03.01.2022), un număr de 28 cadre didactice și 63 preșcolari și elevi au fost confirmaţi pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

În județul Sibiu un număr de 1.037 preșcolari și elevi (1,57%), din cei existenți în unitățile de învățământ, au desfășurat orele în sistem online.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Dr. Quinn

Acum 8 luni

Si acum 3-4 ani cati elevi si dascali se imbolnaveau de viroze in aceasta perioada a anului?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus