Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Azilul de bătrâni îl dă în judecată pe fostul director. Consiliul Județean angajează avocat

Azilul de bătrâni îl dă în judecată pe fostul director. Consiliul Județean angajează avocat

Vasile Săcelean, fostul director al Unității de Asistență Medico-Socială Sibiu, cunoscută în oraș ca Azilul de bătrâni de pe strada Azilului, a fost dat în judecată de către unitatea pe care a condus-o. Este acuzat că a făcut plăți nelegale către angajați, iar acum instituția încearcă să recupereze prejudiciul de la el.

La Tribunalul Sibiu este pe rol dosarul 3169/85/2021, în care Unitatea de Asistență Medico-Socială Sibiu îl dă în judecată pe doctorul Săcelean, fiind invocată o acţiune în răspundere patrimonială.

Azilul îl dă în judecată pe fostul director, dar nu are cine să reprezinte instituția în proces

La ședința Consiliului Județean din această lună, consilierii vor vota printre altele angajarea unui avocat care să reprezinte azilul de bătrâni în procesul pe care instituția l-a intentat fostului director.

”În motivarea acestei solicitări se menţionează faptul că instituţia nu are angajat consilier juridic, și, în consecință, nicio persoană nu poate asigura asistența și reprezentarea instituției în dosarele aflate pe rolul instanțelor în care Unitatea de Asistență Medico-Socială este parte. Potrivit prevederilor legale, în situaţii temeinic justificate, în care activităţile juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare, necesare autorităţilor şi instituţiilor publice nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entităţi, pot fi achiziţionate servicii de această natură, cu aprobarea Consiliului Judeţean”, se arată în proiectul de hotărâre.

Se trage de la Curtea de Conturi

În 18 august 2021, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, semna o informare privind rezultatul unui audit financiar desfășurată de către Camera de Conturi Sibiu în instituțiile subordonate CJ.

Într-unul din puncte se semnalau deficiențe financiare la azil, în sensul efecturării unor plăți ilegale către angajați.

”Unitatea de Asistență Medico Socială Cămin Spital Sibiu a efectuat plăți nelegale reprezentând drepturi salariale necuvenite acordate personalului pentru ore de muncă aferente liniei de gardă în afara funcției de bază, a normei legale de muncă și a programului normal de lucru și în regim continuu, fără respectarea regulamentului de gărzi si fără existența unui angajament legal”, se arată în raport.

De asemenea, se specifică faptul că nu au fost respectate prevederile art.5 alin. (2), (3), (4) din Cap. II Anexa nr. II Familia ocupațională de funcții bugetare ”Sănătate și asistență socială” din Legea-cadru nr. 153/ 2017, care se referă la plata gărzilor personalului medical.

Acuzații grave, iar apoi pensionat

Conducerea Consiliului Județean a luat decizia încheierii contractului de management al directorului Unității de Asistență Medico-Socială Sibiu, dr. Vasile Săcelean în noiembrie 2020. Decizia a venit după ce personal din cadrul unității a reclamat numeroase probleme legate de activitatea din instituție, aspecte relatate de Turnul Sfatului.

Doctorul Săcelean era acuzat de o parte din angajați că din cauza lipsei sale de interes s-a ajuns la o penurie a materialelor de protecție, că nu a avut un management coerent al personalului, că a abuzat de angajați și că a folosit ilegal serviciile unității.

”Hainele și lenjeria de acasă a domnului director este spălată aici. Evident, nu cu detergentul ieftin, ci cu cele scumpe, puse de-o parte în magazie. Au existat donații în această perioadă, dar pentru cei internați folosim în continuare produsele ieftine. Zacusca și murăturile asistentei șefă au fost preparate la bucătărie de către personalul de aici, iar pe timpul verii, chiar și în pandemie, o parte din lucrătoare au fost duse la curățenie, la casa directorului, evident, în timpul programului de lucru. Aici e moșia lui Săcelean, iar cei de la Consiliul Județean ori habar nu au, ori sunt complice”, relata o parte din personalul instituției.

Vasile Săcelean declara atunci pentru Turnul Sfatului că acuzațiile sunt total eronate și se declara deranjat de nivelul oamenilor pe care îi are în subordine.

”Directorii sunt cam degeaba pe aici, pentru că nu poți să imprimi o disciplină. Codul muncii e mai slab, mai rău și mai prost făcut decât pe vremea lui Ceaușescu”, explica Săcelean.  

De această dată, fostul manager nu a mai putut fi contactat, numărul de telefon fiind scos din uz.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus