Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
27°C

USR-iștii, nemulțumiți că Primăria vrea să facă doar un drum pe terenul fostei baze Tursib: ”S-ar putea construi un dispensar, un bazin olimpic...”

USR-iștii, nemulțumiți că Primăria vrea să facă doar un drum pe terenul fostei baze Tursib: ”S-ar putea construi un dispensar, un bazin olimpic...”

Proiectul construirii unui drum de aproape 300 de metri, ce va porni din capătul actual al străzii Arieșului și se va intersecta cu Calea Dumbrăvii, în zona fostei porți II a autobazei Tursib, este aspru criticat de consilierii USR-PLUS.

Aceștia reclamă faptul că într-un cartier care are nevoie de creșe și grădinițe, spații verzi, locuri de parcare ori de piață agro-alimentară, administrația publică nu vrea decât o stradă.

”Terenul pe care s-a aflat până de curând autobaza Tursib reprezintă pentru Sibiu o ocazie rar întâlnită pentru construirea unor obiective care să aducă un plus valoare în comunitatea locală. În cazul multor proiecte din oraș se reclamă lipsa unui teren, dar în mod bizar, când acesta este disponibil, este pus la vânzare, acesta fiind cazul terenului situat pe Calea Dumbrăvii”, susține USR Sibiu într-un comunicat de presă.

USR propune preluarea acestui teren de către municipalitate și deschiderea discuției despre posibilele funcțiuni publice. Aceasta idee vine în completarea sugestiilor și propunerilor făcute de membrii Ordinului Arhitecților Sibiu-Vâlcea .

”Cei 50 de mii de metri pătrați liberi aflați într-unul din cele mai aglomerate cartiere din orașul nostru ar putea fi folosiți pentru a construi o școală gimnazială, o grădiniță, o creșă, o parcare supraetajată sau subterană, astfel încât să se creeze mai mult spațiu pentru spații verzi sau locuri de joacă pentru copii. De asemenea, s-ar putea construi un dispensar, un bazin olimpic sau terenuri de sport ori o piață agro-alimentară. Construirea doar a unui drum, așa cum prevede PUZ-ul aflat acum în dezbatere publică, denotă lipsa unei viziuni a administrației pentru această zonă și ratarea dezvoltării unui proiect coerent și sustenabil pentru locuitorii Sibiului”, a declarat consilierul local Diana Mureșan.

Planul urbanistic zonal pentru amenajarea noii străzi, supus acum consultării publice de către Primăria Sibiu, a fost elaborat de societatea Total Business Land, din Alba Iulia, în cadrul unui contract semnat la începutul lunii iunie 2021 pentru suma de 82.705 lei, cu tot cu TVA.  

PUZ-ul realizat de societatea din Alba Iulia are în vedere strict cei 4.328 metri pătrați dezmembrați din cei aproximativ 50.000 de mp ai fostei baze Tursib.”Noua circulaţie propusă urmează să aibă o ampriză de 12 m compusă din carosabil de șapte m, piste de biciclete în stânga şi în dreapta carosabilului, de un metru şi trotuar de o parte şi de cealaltă a părţii carosabile cu o lăţime de 1,5 m fiecare. Totodată se urmăreşte realizarea unei reţele de iluminat public, a sistemului de colectare a apelor pluviale şi a unei canalizaţii pentru cablaj metropolitan”, mai este descrisă viitoarea stradă în PUZ-ul supus acum consultării publice.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Sibian

Acum 5 luni

parcarile sa fie la marginea parcelei langa blocuri si neaparat subterane - pentru ca spatiul de deasupra solului sa ramana verde. in rest, precum zicea Diana, doar cladiri de interes public pentru comunitate. O dezbatere publica pentru destinatia aleasa este necesara pentru ca este terenul comunitatii NU al lui fodor.
Raspunde

Hipodromistul

Acum 5 luni

Nici eu nu inteleg de ce trebuie vandut acel teren. Au vecinii tot ce le trebuie si le mai lipsesc doar niste blocuri? Eu cred ca din contra, in zona e deficit de spatii de invatamant (gradinita mica), scoala 6 e supraaglomerata, la scoala 16 desi se construieste un corp nou dupa ce e gata curtea va fi super inghesuiala. E nevoie de niste terenuri de sport pentru copii/tineri/adulti, poate si un loc de joaca frumos. Ceva acoperit de practicat sport in sezonul rece. Sau un skate parc...
Raspunde

Astrid Fodor, du-te!!!

Acum 5 luni

De data asta, cam au dreptate consilierii USR. Iti dai seama ce viziune are primaria si cat de bine intentionata este pentru sibieni, daca prapaditii din primarie vor sa vanda ditamai terenul, evident, dezvoltatorilor imobiliari de casa...sa zicem lui Kerner Weul spre exemplu. Nu tu dezvoltare, infrastructura, scoala, gradinita, cresa, relocare scoli retrocedate marilor saxoni, etc. Sa vanda terenul si cu banii sa taie toti pomii din Subarini si sa planteze cactusi, ca in Sierra Madre!
Raspunde

Ricky

Acum 5 luni

Abia acum urmeaza sa vedem de ce s-au scos troleibuzele si s-a mutat Tursibul.
Raspunde

Un sibian

Acum 5 luni

Acum Primăria vinde, iar când se vine cu o inițiativă prin care se propune construirea unui obiectiv de interes public se motivează că orașul nu are teren în proprietate și nici nu-și permite să cumpere sau să exproprieze. Nu e doar dezinteres, e rea intenție. Se servesc interesele unor particulari lacomi. Și alegătorii la urne iarăși se duc la urne în 2024 ... și iarăși aceiași majoritate demnă de același electorat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus