Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Dosarul ”șpăgilor prin tot județul”: arest la domiciliu pentru polițist și cei doi complici ai săi

Dosarul ”șpăgilor prin tot județul”: arest la domiciliu pentru polițist și cei doi complici ai săi

Tribunalul Sibiu a decis că Gabriel Vasile Șoaită, suspendatul șef de post din Poiana Sibiului, alături de doi dintre complicii ai săi să fie arestați la domiciliu cel puțin în următoarele 30 de zile. Cei trei au fost reținuți la începutul acestei săptămâni într-un dosar cu fapte de corupție și șantaj puse pe seama grupului în care personajul principal este agentul principal de poliție Șoaită.

Procurorii sibieni au cerut de marți arestarea preventivă a celor trei persoane reținute în urma unor descinderi derulate în cursul zilei de luni. Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Sibiu a amânat pronunțarea pentru ziua de miercuri, când a decis să respingă arestul preventiv cerut de procurori și să impună arestul la domiciliu pentru toți cei trei inculpați: agentul principal de poliție Gabriel Vasile Șoaită, șeful de post din Poiana Sibiului suspendat între timp, și doi dintre complicii săi, Ionuț Ovidiu Berciu şi Ilie Marius Furdui.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare. Cât timp va fi în vigoare, însă, celor trei le este interzis să părăsească domiciliul fără aprobarea organelor judiciare, să comunice între ei sau cu alte persoane implicate în dosar. ”În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, a arătat Tribunalul Sibiu pentru fiecare dintre cei trei.

Pasionat de pariuri, agentul de poliție este la al doilea dosar

Pasionat de pariuri (10.000 de lei câștigați în 2018, 4.500 de lei - în 2019 și 6.000 de lei - în 2020, conform declarațiilor de avere depuse), agentul principal Gabriel Vasile Șoaită a fost suspendat din funcția de șef al postului de poliție din Poiana Sibiului. În vara anului trecut, el a mai făcut obiectul unui dosar penal: pentru mită și abuz în serviciu, uzurpare a funcției și purtare abuzivă și fals intelectual, printre altele. Altele care înseamnă inclusiv constrângerea unui consilier local pentru a vota un anume candidat la funcția de viceprimar (detalii puteți citi aici: Descinderi: pe lângă șpăgi ”modice” și furt de asfalt, un polițist de comună și-a impus viceprimarul).

În noul dosar, polițistul este acuzat de faptul că ar fi luat o șpagă de 6.000 de lei pentru a interveni pe lângă alți doi colegi de-ai săi care au oprit un șofer fără permis la Șura Mică, pentru că a derulat afaceri la Sibiu, deși statutul îi interzice acest lucru, dar și ca urmare a accidentului pe care l-a produs fiind rupt de beat la volan. 

Cei doi complici ai săi, pe de altă parte, sunt urmăriți penal și pentru șantajul pus la cale la Jina, împotriva unui localnic despre care au aflat că deține 40.000 de lire sterline, dar conduce prin comună o mașină fără a avea permis.

Detalii aici: În umbra unui polițist judiciar alcoolic: cum au descoperit procurorii sibieni că în județ ”zburdă” șpăgile și șantajele

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 10 luni

Politist de nadejde,dl Soaita !Mai avea mult pina la pensia speciala?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus