Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Grecia ridică o interdicţie datând din 1970 asupra donării de sânge impusă bărbaţilor gay şi bisexuali

Grecia ridică o interdicţie datând din 1970 asupra donării de sânge impusă bărbaţilor gay şi bisexuali

Grecia a ridicat luni interdicţia donării de sânge impusă bărbaţilor gay sau bisexuali încă din anii 1970, iar măsura va intra în vigoare imediat ce ordinul Ministerului Sănătăţii elen va fi publicat în Monitorul Oficial al guvernului, potrivit unei informaţii difuzate marţi de keeptalkinggreece.com, citat de Agerpres.

Luni, ministrul sănătăţii Thanos Plevris şi adjunctul său, Mina Gaga, au semnat un decret ministerial prin care se introduce un nou formular pe care potenţialii donatori de sânge trebuie să îl completeze.

Noul document elimină actele homosexuale de pe lista criteriilor care îi interzic cuiva să doneze sânge.

Documentul existent privind donarea de sânge interzicea începând din 1977 bărbaţilor gay şi bisexuali să doneze sânge.

La scurt timp după ce a devenit ministru în septembrie, Plevris i-a cerut preşedintelui Centrului Naţional de Transfuzie Sanguină să revizuiască interdicţia, notează publicaţia Kathimerini.

Multe ţări au introdus controale asupra donării de sânge în urma epidemiei HIV/SIDA din anii 1980, când sângele infectat, donat de consumatori de droguri şi deţinuţi, a contaminat rezervele de sânge. Grecia a fost una dintre puţinele ţări care a menţinut interdicţia. 

Sursă foto: depositphotos.com

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus