Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-6°C

Tânărul sibian care s-a îmbogățit din cryptomonede după ce a renunțat în ultima clipă la o carieră în Poliție: Investiți banii pe care vă permiteți să-i pierdeți!

Tânărul sibian care s-a îmbogățit din cryptomonede după ce a renunțat în ultima clipă la o carieră în Poliție: Investiți banii pe care vă permiteți să-i pierdeți!

Are 26 de ani și trăiește o viață la care nu visa cu ani în urmă. Povestea lui Vlad Stoica începe în Sibiu, continuă în București și ajunge până în Maldive, Bali sau Thailanda. După ce a absolvit Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu, Vlad a urmat studiile Academiei de Poliție din București, dar cu o lună înainte să le finalizeze și-a dat seama că nu se regăsește, că vrea să urmeze alt drum. Și a făcut-o. A ales să meargă pe un drum care nu are nicio legătură cu domeniul pe care l-a studiat și spune că nu regretă deloc. De aproape patru ani, Vlad este antreprenor, investește în cryptomonede și a ajuns să aibă venituri considerabile. Venituri care i-au permis să se recompenseze cu o mașină de peste 200.000 de euro.

După ce a absolvit Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, Vlad a intrat la Academia de Poliție din București cu a doua cea mai mare medie pe țară. La scurt timp după ce a început să studieze aici, tânărul și-a dat seama că nu este exact ceea ce își dorește. Nu mai voia să se întrețină din banii părinților, voia să fie independent și să aibă libertate. De aici a început drumul spre succes. A renunțat la studiile pentru poliție, a decis să lucreze online și să investească timp pentru studiul domeniului de investiții în cryptomonede.

„În momentul în care am renunțat la studii, rectorul mi-a spus că nu a fost nimeni care să renunțe în academie și, într-adevăr, cei mai mulți care ajung aici, profesează în poliție. La mine, totul a plecat de la faptul că așteptările erau mai mari decât ceea ce arăta realitate. Mai mult, prioritățile mele s-au schimbat, pentru că la 18 ani un tânăr nu știe exact ce vrea de la viață. În timp te mai dezvolți, te maturizezi, începi să faci diverse lucruri și vrei să înveți și mai mult”, își începe Vlad povestea.

De la Academia de Poliție, la cryptomonede

Cu aproximativ o lună înainte de finalizarea studiilor, Vlad s-a retras. Spune că două evenimente importante care i-au schimbat viața i-au influențat decizia, pe care nu o regretă. 

„Cu mai puțin de o lună înainte să termin, am renunțat. Dacă finalizam, cred că și procedura de a ieși din poliție era mai grea. Însă nu din cauza asta am renunțat, ci din cauza faptului că înainte de licență au fost două evenimente destul de mari care au apărut în viața mea. Am fost invitat o săptămână la Parlamentul European, era o săptămână în care s-au desfășurat mai multe conferințe despre cryptomonede. Al doilea eveniment a fost o conferință pe care am organizat-o și care la momentul respectiv a fost cea mai mare conferință de crypto din România. Cum regimul din academie era destul de strict și era dificil să ies pentru aceste întâlniri, am considerat că nu are rost să mai rămân câteva săptămâni doar pentru a-mi lua o licență care oricum nu m-ar fi ajutat în ceea ce voiam să fac mai departe”, a povestit tânărul pentru Turnul Sfatului.

Vlad spune că i-au rămas în minte reacțiile părinților lui în momentul în care a ales să întrerupă studiile. Dacă pe tatăl lui l-a convins mai ușor, mamei i-a fost destul de greu să se obișnuiască cu ideea. Dar anii au trecut și acum sunt la fel de mândrii de el ca în momentul în care a trecut de admiterea la academie. Poate chiar mai mândri.

„Părinții nu au fost de acord pentru că asta era mândria lor cea mai mare. Tatăl meu s-a obișnuit puțin mai ușor cu ideea, în schimb mama mea a fost mai supărată. Îmi amintesc că mi-a spus eu ce fac acum, merg la lucru și le spun colegelor că nu ai fost în stare să-ți iei un examen? Acum au mai trecut anii, sunt mulți prieteni de-ai părinților mei care m-au felicitat și prin prisma acestui fapt au ajuns să aprecieze foarte mult ceea ce fac”, mai explică tânărul.

Prima investiție

Curios de mic de modalități prin care să facă bani din mediul online, Vlad a încercat să experimenteze cât mai multe lucruri care i-ar fi putut aduce venituri. Pasul renunțării la academie nu a fost un impuls, a fost pasul care l-a dus spre o activitate care să îi ofere venituri financiare consistente, și mai mult decât atât, libertate.

„De la 13-14 ani tot încerc să fac diverse activități prin care să produc bani din mediul online. Vedeam pe internet oameni care lucrau de prin Bali, călătoreau și mi-am dat seama că se poate. La un moment dat creasem niște canale pe youtube cu content pentru copii care mi-au produs venituri pe care am putut apoi să le investesc. Când a venit momentul cryptomonedelor, toată experiența învățată m-a ajutat foarte mult”, detaliază tânărul.

Prima investiție pe care a făcut-o fost în jur de 100-200 de dolari. Își amintește că în momentul în care nu mai avea bani, și-a vândut bicicleta. „Prima oară am investit în jur de 100-200 de dolari, o sumă mică pentru că nu aveam de unde să am sume foarte mari. Provin dintr-o familie normală, părinții mei amândoi sunt bugetari. Investeam bani puțini la început, în principiu bani strânși din alte activități. La un moment dat, mi-am vândut bicicleta, făceam ciclism de performanță în perioada aceea și am făcut rost de aproape o mie de dolari, i-am investit, iar apoi mi-am oferit tot timpul pentru a face documentare pe partea asta de cryptomonede, iar portofoliul a început să crească exponențial”.

„Aveam zile în care 20 de ore mi le petreceam în fața laptopului”

Domeniul cryptomonedelor este un domeniu care trebuie studiat continuu, spune Vlad. La început petrecea ore în șir în fața calculatorului pentru a realiza cum funcționează lumea în care alesese să intre cu pași înceți, dar siguri.

„Trebuie să faci research (n.r. documentare) foarte mult, analizam foarte multe proiecte, aveam zile în care 20 de ore mi le petreceam în fața laptopului pentru a ști în ce proiecte să investesc. Este un domeniu în care studiezi continuu. Și partea de investiții și partea de comerț online sunt două domenii foarte dinamice în care zilnic apar lucruri noi și atunci mereu trebuie să mă documentez. Cu cât ai mai multe informații, cu cât ești mai documentat, investițiile ar trebui să aibă un randament mai bun”, apreciază tânărul.

Dacă ar fi să dea un sfat din toată experiența acumulată, le-ar spune oamenilor să nu investească bani pe care nu-și permit să-i piardă. Și să se documenteze, să evolueze odată cu tendințele din această lume. „În primul rând să se documenteze din sursele gratis pentru că trăim într-o eră în care dispui de informații la un click distanță. Sunt tot felul de informații pe forumuri despre cryptomonede, iar prima dată trebuie să se informeze, acesta este primul pas, după acesta pot începe cu o sumă mai mică și să investească, iar în funcție de cum se descurcă să aleagă dacă să se ocupe full time de această parte, iar dacă nu, să-și acorde timp și să mai studieze. Și să nu investească banii pe care nu-și permit să-i piardă. Am avut și investiții la care am pierdut, dar ce e important este ca în momentul în care tragi linie să fii pe plus cu câștigurile”.

Lucrează de oriunde, călătorește și își oferă „recompense”

Vlad spune că libertatea pe care i-o oferă acest „job” nu poate fi înlocuită cu nimic. Poate lucra de oriunde din lume, călătorește și alege să-și recompenseze toate eforturile pe care le depune. Ultima recompensă este un Lamborghini Huracan, de peste 200.000 de euro.

„După ce am făcut primii bani din cryptomonede, am început să călătoresc, am călătorit foarte mult mai ales în primele două ierni după momentul în care am renunțat la academie. Am petrecut timp în Bali, Thailanda, Maldive și încă două mofturi pe care mi le-am făcut, pentru că trebuie cumva să te și recompensezi pentru efortul pe care îl faci, sunt cele două mașini pe care le am: un Porsche Panamera și un Lamborghini Huracan”.

Mai mult, Vlad spune că niciodată nu a încercat să-i impresioneze pe cei din jurul său cu brand-uri scumpe. Este pasionat de mașini, dar acest lucru nu înseamnă că toate lucrurile pe care le are valorează sume exorbitante de bani. „De exemplu, la un moment dat am primit un comentariu pe social media în care mi se reproșa că am la mână un ceas ieftin pentru o mașină atât de scumpă. Iau un lucru de firmă doar dacă îmi place, mă îmbrac de la un magazin care e mai ieftin doar pentru că îmi plac hainele respective. Pun mai mult preț pe faptul că îmi place o haină, nu pe faptul că e de un anumit brand”.

Vrea să împărtășească și celorlalți experiența lui

De aproximativ șapte luni, Vlad pune la dispoziția celor care vor să devină antreprenori și să se ocupe de investiții un curs special realizat de el. Spune că vrea să ajute, să inspire și să motiveze pentru că dacă el a reușit, oricine poate avea succes. Mai mult, spune că este deschis întrebărilor pe care le primește pe rețelele sociale, unde răspunde, cât îi permite timpul, tuturor celor care au curiozități.

„Am și un curs de investiții în cryptomonede și acțiuni. Toți prietenii îmi spuneau să fac acest curs, sunt oameni care nu se pricep la domeniile respective, uite tu te pricepi, ai avut rezultate. M-am gândit inițial să fac un curs pe care să-l împart cu apropiații, iar apoi am zis de ce să nu fac un curs la nivel mai mare, prin care să ajut mii de oameni. Am făcut un curs care mi-am dorit să cuprindă informațiile de care aș fi avut nevoie în momentul în care am intrat în acest domeniu. După aproximativ șase luni de la lansare sunt deja peste 2.000 de cursanți. S-a creat și o comunitate foarte frumoasă de oameni, de investitori care fac profit. Pe conturile mele de socializare ofer și informații gratis. Mulți oameni îmi dau mesaj și îmi spun că-i inspir, că-i motivez”, mai spune Vlad.

„Românilor le place ideea de câștig rapid”

Tânărul sibian spune că pe lângă Bitcoin și Etherum, monede cunoscute de foarte multă lume, în portofoliul lui pe termen lung se află și monede precum Elrond, Solana, Luna și Ava. Sunt monede sigure, predictibile și pot fi urmărite mai ușor pe termen lung. Despre start-up-ul sibian Elrond spune că este foarte mândru și că apreciază enorm munca celor de aici.

„Eu am o părere foarte bună despre ei, coincidența face să mă și cunosc cu băieții chiar dinainte să creeze proiectul acesta. Sunt mândru să știu că sunt din același oraș în care m-am născut și eu, să știu că niște sibieni au ajuns să aibă proiecte de anvergură internațională. Sunt în top 30 la nivel mondial, îmi place ce construiesc, îmi place ce fac ei și am și monede elrond în portofoliu.”

La conferințele la care a participat, Vlad a întâlnit români din toate colțurile țării. Crede că interesul pentru acest domeniu a crescut vizibil în ultimii ani și îi sfătuiește pe toți, să se documenteze înainte de orice. „Românul este reticent la lucruri noi, dar e foarte deschis la oportunități care îi pot aduce un profit rapid și fără efort, asta e percepția publică. Părerea mea este că trebuie să depui efort și profitul nu vine peste noapte. Românilor le place ideea de câștig rapid, dar ce recomand, este ca, pe lângă partea de investit, să facă foarte multă documentare”, apreciază tânărul.

Își dorește să evolueze și mai mult

Peste ani, Vlad se vede în continuare activând în acest domeniu. Nu s-a gândit vreun moment să plece din țară. Vrea să rămână în România, la Sibiu, pentru că este orașul care îi aduce liniște. Este mulțumit și mândru de evoluția sa, dar vrea și mai mult.

„Îmi place progresul, clar o să vreau mai mult, îmi place să văd că am început de la zero și că am ajuns până aici, cumva sunt mândru de ce am realizat, dar mereu o să vreau mai mult. Toate țintele pe care le-am avut le-am atins deja, dar vreau să progresez în patru direcții: partea financiară și carieră, sănătate și well being (n.r. stare de bine), relații interpersonale cu prietenii, familia și cei apropiați și nu în ultimul rând vreau să îi ajut pe cei care vor să progreseze, să-i inspir, să-i motivez. Cumva, eu știu că această călătorie nu este ușoară”, spune sibianul despre planurile pe care le are în viitor.

Niciun talent special, doar perseverență și muncă

Se descrie drept o persoană simplă, fără vreun anume talent special. Munca, perseverența și dorința de a învăța cât mai mult, toate l-au adus în momentul în care este acum. Tinerilor care sunt nehotărâți cu privire la ceea ce vor să facă în viață, le spune să aleagă un domeniu cu potențial, care să aibă legătură cu partea de tehnologie și online pentru că sunt arii care evoluează foarte rapid și prin care ei pot să-și îndeplinească scopurile. Toate acestea, însoțite de muncă și perseverență.

„Nu am niciun talent special. Nu sunt mai deștept și cred că oricine poate face ce am făcut eu. Ceea ce m-a ajutat pe mine a fost perseverența, orice om poate să reușească. Ne ajută foarte mult și internetul și faptul că ne aflăm la un click distanță de orice informație. Trebuie să fii autodidact, trebuie să ai o sete de cunoaștere, să încerci să devii cea mai bună versiune a ta. Nimeni nu va veni să-ți dea informațiile pe tavă. Nu mă gândeam că o să ajung atât de departe și sunt mândru de faptul că am plecat de jos, pe forțele proprii”, își încheie Vlad povestea.

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Anemona Perișoreanu-Mutică

Acum 1 săptămână

Dezvoltarea exponentiala a Sibiului nostru drag a facut ca metropola noastra sa fie un pol financiar si de putere in Europa. La noi in burg, aproape orice tanar are sansa de a porni in viata cu dreptul si de a construi cateva ansambluri rezidentiale, hale de productie sau sa debuteze in greaua piata a criptomonedelor. Asta inseamna un mediu academic la nivel de Sorbona, o primarie care face eforturi supraomenesti pentru a crea conditiile necesare dezvoltarii si, nu in ultimul rand, o comunitate sibiana implicata, culta si cu principii sfinte! A fi sibian reprezinta treapta cea mai de sus a existentei!
Raspunde

Reclama sau nu?

Acum 1 săptămână

De-al cui e?
Raspunde

Petru

Acum 1 săptămână

Boss, stii ca de fapt locuiesti in selimbar si nu in Sibiu, da? #numazic
Raspunde

Ridicol

Acum 1 săptămână

Omul e ridicol. Si aici e frustrarea multora. Se asteapta ca daca au bani, viata lor sa se schimbe, lumea sa-i respecte, sa fie recunoscuti ca cineva. Insa daca esti un guster si ai bani, nu devii un barbat respectabil si nu o sa ti se puna covorul rosu. O sa fii un guster bogat. Atat. Sigur, exista lingusitorii, dar de aia te saturi repere. Succese!

Raspunde

Advertorial Crypto Trading

Acum 1 săptămână

Ar trebui clasificat articolul drept advertorial pentru curs de trading cryptomonede. In fapt baiatul vinde sfaturi, bravo lui ca a fost inspirat. Ar fi de urmarit daca a si declarat si platit impozitele si contributiile aferente profitului cu care si-a achizitionat bolidul, articolele platite din ziare si concediile exotice (in special cel din Bali-Ubud). Daca e din familie buna rezolva tata cu ANAF-ul sibian

Raspunde

Corbul

Acum 1 săptămână

Încă un articol plătit, precum cel cu interviul lui Konrad de la New Concept Living. Vă rugăm să le marcați ca atare. Vlad Stoica e un norocos, nimic mai mult. Cursurile sale au referințe de la alți organizatori de cursuri similare. O mare circulabă de semidocți. E teoria formelor fără fond. Rolul vostru este să semnalați astfel de nisipuri mișcătoare, nu să împingeți cititorii spre ruină financiară.
Raspunde

Mircea

Acum 1 săptămână

Noua generatie de cocalari...

Raspunde

@@@

Acum 1 săptămână

Exact! Poze in Dubai, poze cu Ferrari si cu Lamborghini... Un om cu cap care stie cum sa-si investeasca banii n-ar poza ca un idivid aflat la limita legii - vezi Alex Bodi . Cine stie cine l-a bagat in hora si cu ce scop...
Raspunde

Cosmin

Acum 1 săptămână

Un alt tânăr de succes care și-a cumpărat un Lamborghini galben, a devenit milionar din trading cu deșeuri feroase. Cu o poveste de viață similară, a început businessul încă de pe băncile școlii generale. Am vrea să vedem un articol și cu el, îl gășiți la intrare în Turnișor pe stânga. Cei doi au fost și sunt mari contribuabili la bugetul de stat iar comunitatea locală de dezvoltă datorită lor.
Raspunde

Cetatean

Acum 1 săptămână

De când au ajuns ziarele locale mediu de prezentare jalnică a unor indivizi cu bani? Ca e și pe Ora de Sibiu și nu m-ar mira sa apară și în Tribuna.Ajungi sa te scârbește sa mai deschizi asemenea ziare.A-ti fost plătiți pentru astfel de articole?
Raspunde

Un sibian

Acum 1 săptămână

sfatul este unul EXCELENT...cheltuiti numai banii pe care-i puteti pierde!!!
Raspunde

Pro adevăr

Acum 1 săptămână

Interesant Vlăduț, cât din acești bani plătești impozite la stat????? La fel, din apartamentele pe care le închiriezi în regim hotelier etc.... Atunci vom vedea dacă mai poți să te lăfăi cu astfel de mașină!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus