Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
-0°C

DSP: În Sibiu sunt cinci centre în care pot fi vaccinați copiii între 5 și 11 ani

DSP: În Sibiu sunt cinci centre în care pot fi vaccinați copiii între 5 și 11 ani

Începând cu data de 26 ianuarie 2022, copiii cu vârste între 5 și 11 ani pot primi vaccinul împotriva COVID-19. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu în județul Sibiu sunt cinci centre în care minorii pot fi vaccinați. Unul este în Sibiu, unul în Avrig, unul în Mediaș, unul în Agnita și unul în Tălmaciu. Acestea sunt centrele introduse în platformă cu denumirea P_Ped.

Vaccinul adminstrat este Comirnaty, produs de compania Pfizer/ BioNTech, iar schema de vaccinare prevăzută pentru această categorie de vârstă este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

„Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor (modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare)”, transmit reprezentanții DSP.

Începând de ieri, 13 ianuarie, programările se pot realiza în centrele de vaccinare dedicate acestora, regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.
De asemenea, vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.


Cele cinci centre din județul Sibiu date de DSP

P/JJ_PED_CENTRUL DE VACCINARE FIX-ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 5 (Sala de sport)

P_PED_ LICEUL TEORETIC GHEORGHE LAZĂR AVRIG-sala de sport

P_PED_CANTINA SOCIALA SIBIU

P_PED_COLEGIUL TEHNIC AUGUST TREBONIU LAUREAN AGNITA-sala de sport

P_PED_SCOALA GENERALA NR 2 SALA DE SPORT TALMACIU

Sursa foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Cornelia

Acum 4 zile

Intrebare: copiii de la școala 5, cum si unde vor mai face sport daca din 26 ian sala lor de sport e ocupata de centru de vaccinare?? E normal asa ceva, sa fie privați de sport in sala de sport? Ok vara sau cand nu ploua, dar in rest???
Raspunde

Kokos

Acum 3 zile

E vorba de scoala 5 din Medias , nu din Sibiu.
Raspunde

Logica de Kokos

Acum 3 zile

Si daca este scoala din Medias este normal??? Acolo nu sunt tot copii care sunt privati de ora de sport? Sau cei din Medias isi merita soarta si trebuie sa taca si sa se supuna?
Raspunde

Kokos

Acum 2 zile

@logica de kokos Centrul de vaccinare de la scoala 5 din Medias e deschis de un an , v-ati trezit acum sosocilor sa protestati?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus