Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

FOTO VIDEO Avalanșă în munții Făgărașului. Tânăra salvată este în spital, „constientă și stabilă”

FOTO VIDEO Avalanșă în munții Făgărașului. Tânăra salvată este în spital, „constientă și stabilă”

Femeia în vârstă de 26 de ani care a fost salvată azi-noapte după ce a fost surprinsă de o avalanșă în Munții Făgăraș este stabilă și primește îngrijiri medicale la spital. 

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Sibiu, tânăra trece printr-o serie de investigații medicale, pentru a se stabili tratamentul pe care îl va primi. „Pacienta de 26 de ani surprinsă de avalanșă în Munții Făgăraș a fost adusă la Unitatea de primiri Urgențe a SCJU Sibiu de către un echipaj SMURD. A fost preluată imediat de personalul medical, prezintă contuzii, suspiciuni de fractură la membrul inferior drept și de entorsă la membrul inferior stâng si este conștientă și stabilă. În momentul de față au loc investigații medicale pentru stabilirea conduitei terapeutice”, anunță Decebal Todăriță, purtător de cuvânt. 

Vă reamintesc, tânăra de 26 de ani era însoțită de iubitul ei în vârstă de 33 de ani, amândoi din Iași. Cei doi au fost prinși într-o avalanșă în apropiere de Vârful Negoiu, aseară, iar salvamontiștii sibieni au avut o intervenție de aproximativ zece ore pentru a-i recupera pe cei doi. Femeia a fost preluată de pe Valea Porumbacului de un echipaj SMURD și transportată la spital. 

Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munților Făgărașului sunt declarate închise, din cauza riscului de avalanșă. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sorin

Acum 2 ani

Cinste salvamontistilor pentru curaj, altruism si efortul depus in toata activitatea lor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus