Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Șelimbăr: Ansamblul de 1.000 de apartamente a trecut de Consiliul Local. Duel între consilierii USR și primar

Șelimbăr: Ansamblul de 1.000 de apartamente a trecut de Consiliul Local. Duel între consilierii USR și primar

”Vă invit să retrageți proiectul”, a cerut consilierul local USR, Daniel Vidrighin, primarului Marius Grecu atunci când în ședința de miercuri a Consiliului Local s-a ajuns la proiectul de aprobare a PUZ-ului ansamblului imobiliar dintre troiță și Promenada Mall, acolo unde urmează să locuiască peste o mie de familii.

Au urmat mai multe minute în care consilierii USR au încercat să-i convingă pe colegii din PNL să respingă proiectul, invocând faptul că va exista o singură ieșire din această zonă, o intersecție în drumul național, în care locuitorii vor fi obligați să o ia la dreapta, spre Valea Oltului.

De la argumente s-a ajuns la acuzații, iar la final, proiectul a trecut cu 10 voturi pentru și 5 abțineri, în ciuda apelului de ultim moment al consilierului Vidrighin: ”Condamnați Șelimbărul la o dezvoltare total haotică!”

Ce spun USR-iștii. ”Cetățenii care se vor muta aici își vor mânca nervii și răbdarea personală”

Consilierii USR spun că principala problemă a complexului rezidențial o reprezintă accesul, însă până acolo nu au înțeles de ce proiectul a reintrat pe ordinea de zi deși a fost respins în ședința consiliului din luna decembrie. A fost prima corecție a primarului: ” Continuați cu dezinformarea, acest proiect nu a căzut la vot, nu a primit cvorumul necesar. Motiv pentru care, obligația mea legală este să-l repun pe ordinea de zi”, a spus Marius Grecu.

Daniel Vidrighin l-a acuzat pe primar că administrația nu și-a manifestat intenția de a cumpăra un teren în zonă, loc în care s-ar fi putut face locuri de joacă sau grădinițe. Primarul i-a răspuns că există un litigiu pe o suprafață de 17 hectare pentru care ”fac toate demersurile pentru obținerea acestui teren, pentru a-l pune la dispoziția cetățenilor pentru servicii educațional-sportive”, a replicat Grecu.

Și s-a ajuns și la problemă: accesul.

”Are același singur acces ca și în decembrie, cetățenii care se vor muta aici își vor mânca nervii și răbdarea personală ca să intre și să iasă în ansamblu. Practic nu se respectă recomandările din studiul de trafic, nu e clar dacă se vor respecta cele două benzi de decelare și accelerare din DN1.

Demarat în 2019 și atunci erați primar, dumneavoastră ați avizat începerea acestui proiect, ați avut timp 2 ani de zile să gândiți care sunt viitoarele nevoi care le vor genera această dezvoltare urbanistică, să gândiți nevoile miilor de locuitori din zona Stanca –  Avantgarden. În acest timp nu am văzut p gândire strategică, PUG-ul trenează de trei ani, nu există grădiniță, parc, școală, există doar un trafic infernal. Vă invit să retrageți proiectul!”, a cerut Vidrighin.

”Vă dorim din tot sufletul să faceți treabă bună, dar realitatea din Doamna Stanca - Avangarden vă cam contrazice. Despre asta este vorba. Proiectul acesta, punctual vorbind, soluțiile din proiect și votul care condamnă mii de viitori locatari să aibă parte de un trafic infernal, să-și pună viața în pericol. Ești obligat să virezi către Veștem și să te întorci. Se vor forța întoarcerile în zona Șelimbăr”, a completat consilierul USR.

Ce spune primarul. ”Dezvoltatorii nu trebuie huliți, ei trebuie să construiască în condiții optime”

”Legăturile cu DN sunt foarte bine creionate și foarte bine stabilite”, spune Marius Grecu, acuzând consilierii USR că nu vin cu proiecte constructive, ci doar demontează proiectele administrației locale.

”Sunteți într-o rutină, sunteți de un an și jumătate consilier, dar, repet, nu comentez aceste aspecte pentru că toată viața avem timp să învățăm.

Strategia mea e una clară, care va continua, indiferent dacă vreți sau nu dumneavoastră. Dezvoltatorii nu trebuie huliți, ei trebuie să construiască în condiții optime. Eu, alături de consilierii care au fost în mandatul trecut, am reușit să nu creștem nicio taxă și niciun impozit și să dublăm bugetul localității, de la 32 de milioane, vom avea un buget de 69 de milioane și dumneavoastră nu erați la această masă a consiliului local. Accept orice opinie, dar să fie constructivă, nu că noi nu vrem, USR atâta știe: nu vrem. Ei, faceți bine și vreți, pentru că de asta v-au ales oamenii. Peste doi ani și jumătate, cu toate aceste lucruri pe care faceți, vă spun că veți fi sancționați de către cetățeni. Știu că faceți tot în scop electoral”, a acuzat primarul.

Ce se construiește

Investitorul vrea să ridice aici, în mai mulți ani, opt clădiri pentru spații de locuit cu un regim de înălțime ce poate ajunge la maxim D+P+9E+etaj retras, trei parcări supraterane și o clădire penstru spații de servicii.

”Accesul în și din cadrul terenului propus spre urbanizare se va face doar din Aleea Monumentului, aceasta din urmă intersectându-se cu DN1, unde s-a prevăzut amenajarea, pe cheltuiala beneficiarului, unei intersecții prin bandă de decelerare în lungime de 35+35 m și lățime de 0-4 m și bandă de accelerare în lungime de 75+35 m și lățime de 0-4 m. Acest demers este acceptat prin aviz favorabil de CNAIR, care este administratorul DN1”, anunță investitorul.

 Citește și:

Investitorul ansamblului din Șelimbăr, mesaj către USR: Suntem deschiși pentru a ajusta și a îmbunătăți calitatea amenajărilor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Adi

Acum 5 luni

Avem "incredere" intr-un primar cu nas "imaculat "( Maricuta) care in afara de avizarea unor betoane,fara respectarea distantelor,fara existenta unor parcuri adevarate ( parcuri...nu 5 Mp cu un tobogan )....nu stie sa faca...poate o face pe "gratis"
Raspunde

Claus

Acum 5 luni

Azi erau topografi in zona,si eu care ma bucuram ca o pun de un giratoriu la iesire din Selimbar,ba da naiv mai sunt...Dati drumul la betoane,pana la Fagaras.
Raspunde

Che

Acum 5 luni

Lărgește naiba Doamna Stanca la 4 benzi fa un pod suprateran peste DN și atunci poți aviza asemenea proiecte altfel e NEBUNIE ce vrei sa faci Grecule!!
Raspunde

Mihai Viteazu

Acum 5 luni

Selimbarul e o căpușă urbană! Și comuniștii construiau mai bine. Aia gândeau cartiere funcționale- cu străzi de acces, un petec de zona verde, scoli, grădinițe. Blocuri de 10 etaje cu balcon la drum european..?! Fără cap..
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 luni

Cu capul în gard , tot înainte !
Raspunde

EU

Acum 5 luni

Cei care achizitioneaza apartamente in zonele rezidentiale, isi asuma riscul daca nu se informeaza suficient.Grav este ceea ce s-a intamplat in Cartierul Arhitectilor, unde , locuitori de buna credinta ca PUZ-ul - act normativ-va fi respectat, si-au edificat locuinte individuale si s-au trezit inconjurati de blocuri. Consilierii locali, conform prevederilor legale, sunt obligati sa coordoneze si sa asigure respectarea prevederilor documentatiilor de urbanism.Cand aceasta obligatie este ignorata, rezultatul va fi similar cu cel din Cartierul Arhitectilor.Desi consilierii locali au aprobat PUZ ( publicat pe site-ul Primariei Cisnadie)ca zona rezidentiala cu locuinte individuale, cu scoala, gradinita, spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport, spatii comerciale etc.,,ulterior au trimis in derizoriu PUZ-ul aprobat nefiind interesati nici de calitatea vietii locuitorilor.Aceasta este trista realitate in care alte interese prevaleaza in fata legii, sub ochii ingaduitori ai institutiilor statului cu atributii de control.
Raspunde

Ionica

Acum 5 luni

Primaria Selimbar e focar de coruptie in imobiliare, multi sunt cu apartamente primite pentru a inchide ochii ....
Raspunde

Aci Duțu

Acum 5 luni

du-te cu probele la procurori
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 5 luni

Da, este adevarat, intre 2025 si 2035 va fi o problema cu masinile acolo. Dar dupa 2035, nu va mai fi, pentru ca vietnamezii, birmanezii, nigerienii care vor locui acolo nu vor avea atatea masini ca primii locuitori.
Raspunde

Heinz

Acum 5 luni

Daca s-ar trezi procurorii de la DNA din hibernare si ar cerceta in Dosarul Marincuta 40/P/2014 cum a devenit Familia Bargoz, printr-un apropiat de incredere , proprietar de mai multe hectare de teren(???) si mare Dezvoltator Imobiliar in Selimbar ! Terenul nu este pe numele lui, ci pe numele unui om de incredere Domnul Marincuta si doamna Scumpu au avut 46 dosare Penale cand domnul Bargoz a fost sef la Penale si dupa aceea seful Politie Sibiu. Primarul Marincuta a impartit terenurile din Selimbar numai la judecatori, procurorii, politisti, prefecti si baietii destepti, care au avut grija de el pentru al proteja, iar Statul roman plateste despugabiri pentru terenurile furate de Marincuta si Scumpu si atribuite unor oameni care nu aveau niciun drept de proprietate in Selimbar !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus