Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Avertizare: ninge viscolit pe mai multe șosele din Transilvania

Avertizare: ninge viscolit pe mai multe șosele din Transilvania

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni seara, sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, pe alocuri abundentă și viscolită, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă pe multe artere rutiere din zona centrală și de nord a țării.

În acest moment ninge abundent în majoritatea județelor din centrul țării, în special în zonele montane. Multe tronsoane de drum național sunt afectate și de viscolul care aduce pe carosabil zăpada proaspăt așternută, transmit reprezentanții DRDP Brașov. 
 
DRDP Brașov acționează în acest moment cu aproximativ 200 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor de sare pe drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrarea acestora.

video DRDP Brașov

În județul Hunedoara, traficul este întrerupt pe DN 76 Șoimuș – Brad, în zona localității Vălișoara, pentru tractarea unui autotren cu defecțiuni tehnice, care a derapat și s-a poziționat transversal pe axul drumului.

Pe DN 17 Vatra Dornei, județul Suceava – Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, circulația autovehiculelor cu masa maximă mai mare de 7,5 tone este restricționată până la ora 20.30 pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acționeze.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să-și asigure rezerve de combustibil, să aibă funcționale sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observați în trafic, să evite manevrele riscante pentru a reduce riscul de derapare, circulând cu viteză redusă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus