Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Omicron a ajuns la jumătatea valului Delta, în Sibiu. Cu de cinci ori mai puține cazuri grave

Omicron a ajuns la jumătatea valului Delta, în Sibiu. Cu de cinci ori mai puține cazuri grave

Cu 2.032 de cazuri active de Covid, județul Sibiu este aproape de jumătatea valului 4, cel mai mare de până acum, în această pandemie. Maximul a fost atins în 2 noiembrie, atunci când s-au raportat 4.490 de cazuri active. În preajma aceleiași date era o incidență în municipiul Sibiu de peste 12 la mia de locuitori, iar la nivelul județului de peste 9. Acum, datele arată o incidență în municipiu de 6,68, iar în județ – 4,27.

De 5 ori mai mulți internați în timpul valului 4

Față de valul 4 nu se vede încă o la fel de mare aglomerație în spitale și mai ales în secțiile de terapie intensivă din județ.

Dacă ne raportăm la rata de incidență din timpul acestui val, la cea care era în curba ascendentă a valului 4, observăm că atunci erau mult mai multe cazuri grave decât acum. 

În perioada în care rata de incidență era în timpul valului 4 similară cu cea de acum, erau internate în județ 330 - 350 de persoane, dintre care 35-40 la ATI. Astăzi, sunt internate 77 de persoane în secțiile Covid ale spitalelor, dintre care 8 la terapie intensivă, 7 adulți și un minor, cifre de cinci ori mai mici față de finalul anului trecut.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 92 de cazuri noi, în urma efectuării a 506 teste, dintre care 122 RT-PCR și 384 teste rapid antigenic.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are în monitorizare un număr de 1114 persoane aflate în carantină și un număr de 934 persoane în izolare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 8 luni

Ce va spuneam? Pandemia se apropie de finalul glorios! S-au umplut buzunarele cui trebuia! Halal sa va fie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus