Duminică,
02.10.2022
Ploi Scurte
Acum
16°C

VIDEO. Cum va arăta primul pasaj rutier de pe Valea Prahovei. Sens giratoriu suspendat pe DN1, între Predeal și Râșnov

VIDEO. Cum va arăta primul pasaj rutier de pe Valea Prahovei. Sens giratoriu suspendat pe DN1, între Predeal și Râșnov

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a făcut publice primele imagini cu pasajul rutier suspendat care va fi construit pe Valea Prahovei, pe DN1, la intersecția cu DN73A, respectiv Predeal și Râșnov.

Valoarea investiției va fi de aproximativ 132,5 milioane de lei, iar durata de execuție de 30 de luni. Scrioșteanu nu a precizat, însă, data la care ar urma să înceapă lucrările, scrie digi24.ro

"În Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor, am aprobat indicatorii pentru pasajul rutier, care va fi realizat la intersecția DN1 cu DN73A. Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente. Din sensul giratoriu intra/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov", a scris secretarul de stat pe pagina sa de Facebook, acolo unde a publicat imaginile. 

"Sensul giratoriu suspendat va avea o structură de rezistență de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton. În sensul giratoriu circulația se va desfășura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.

Valoarea investiției va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni.
Finanțarea obiectivului va fi realizată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii", a mai scris acesta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Neluțu O

Acum 8 luni

Doamne... am vrut să comentez pe marginea fotografiei, să spun de una de alta, dar...mai bine nu . ,,astăzi nu vreau să mă enervez! " Este luni.

Raspunde

Claus

Acum 8 luni

Fac cam de 5 ani traseu Sibiu Bucuresti si retur pe Brasov nu Valea Oltului,si pot spune ca acel giratoriu pompos nu va rezolva nimic,ca acolo nu este trafic intens,nici macar in week enduri,cand intre Comarnic si Azuga,faci in medie 3 ore.Dupa Azuga este lejer,iar pana la Azuga la fel,intrucat toti merg la acele statiuni,din 10 care vin dinspre Bucuresti 8 raman pana la Azuga si la acea intersectie ajung foarte putini. Mai degraba as pune giratoriu la Sinaia la iesire si intrare in statiune,intrucat vizibilitatea este redusa pt cei aflati in tranzit,si trebuie sa opreasca sa se asigure,iar cel ce iese din statiune,oricum nu reprezinta traficul problema,fiind mult mai putin precum cel de tranzit,si asa formezi coloane,oameni care trec prin zona sunt mai mult decat cei ce raman in zona,si de cei ce trec,trebuie scapat,prin ajutor cu un sistem de tip giratoriu,in asa fel incat cele cateva mii de masini care tranziteaza zona,sa se duca nu sa stea o coloana de 10 15 kilometri pt unul care iese din statiune la 5 10 minute. Pe Valea Prahovei,bun nu poti autostrada,insa poti anula parcarile de langa DN,faci parcare mare unde se poate,si asa nu trebuie sa reduci pt fiecare care cauta parcare mergand cu 15-20 km/h pe DN,sau sa opresti brusc,ca da unul cu spatele sa iasa,si totodata,ori semaforizate trecerile,ori pasarela sau pasaj pt turisti,deoarece acum,la fiecare 30 secunde trece un ratacit,si iar opresti o coloana de 10 15 km...trebuie rezolvat cu traficul aflat in tranzit si parcarea,si apoi nu cred ca mai trebuie autostrada,la fel si la Comarnic,aglomeratia pana la Nistoresti se face deoarece,toti care ajung in Comarnic intra in febra week endului la munte,opresc pt a cauta parcare,din doua benzi se face una,si acolo e care pe care,trecerea de la iesire e mereu dirijata de vreun politist local care face totul praf,si uite asa nu avem loc pe atata beton,din cauza unei organizari normale...nu deficitare precum acum.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus