Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Clienții sibienilor de la Smart Bill își vor înregistra automat a facturile în sistemul RO e-Factura

Clienții sibienilor de la Smart Bill își vor înregistra automat a facturile în sistemul RO e-Factura

Reprezentanții SmartBill – cel mai utilizat program de gestiune și facturare din țara noastră – anunță integrarea sistemului lor cu cel guvernamental, RO e-Factura. Sistem care va deveni obligatoriu pentru anumite categorii de afaceri din vara acestui an.

După ce Agenția națională de administrare fiscală (ANAF) a detaliat la începutul acestui an categoriile de proiecte sau de bunuri pentru care facturile trebuie în mod obligatoriu emise prin sistemul RO e-Factura, sibienii de la Smart Bill anunță corelarea soluției lor cu cea guvernamentală. ”Orice utilizator SmartBill va avea acces la acest serviciu automat, chiar înainte ca acesta să devină obligatoriu. Înrolarea și transmiterea de facturi prin e-Factura sunt momentan opționale, urmând să devină obligatorii pentru mai multe segmente de firme începând cu data de 1 iulie 2022”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Sistemul RO e-Factura este un proiect guvernamental care are rolul de a digitaliza sistemul național de facturare în vederea eficientizării colectării impozitelor și taxelor și combaterii evaziunii fiscale. ”ANAF a publicat la începutul acestui an proiectul care prevede lista produselor cu risc fiscal ridicat, comercializate în relația B2B, pentru care devine obligatorie transmiterea facturilor emise în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura, conform OUG 130/2021. Astfel, au fost stabilite cinci categorii de produse considerate cu risc fiscal ridicat, proiectul precizând pentru fiecare în parte motivațiile încadrării în această categorie. Cele cinci categorii de produse sunt: legume, fructe, rădăcini și tuberculi alimentari, alte plante comestibile; băuturi alcoolice; construcții noi; produse minerale (apa minerală naturală, nisip și pietriș); îmbrăcăminte și încălțăminte”, mai informează reprezentanții SmartBill.

În viitor, însă, utilizarea sistemului RO e-Factura este așteptată a fi extinsă la toate entitățile care emit facturi. Iar decizia este una care va aduce câștiguri pentru economia românească, dincolo de debirocratizarea relațiilor comerciale, sunt de părere cei de la SmartBill. „Salutăm această inițiativă deja prezentă în alte țări UE unde facturarea electronică a adus beneficii atât mediului economic, cât și statului. Proiectul, așa cum se prezintă până acum pare să aibă o direcție care va fi un WIN – WIN, astfel am luat decizia de a integra deja SmartBill la e-Factura chiar dacă încă nu este obligatorie emiterea de facturi electronice. În urma integrării, cei peste 60.000 de clienții SmartBill, vor fi pregătiți să emită facturi electronice fără niciun efort suplimentar”, a declarat Radu Hasan, CEO și Cofondator SmartBill.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 695

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus