Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Directorul Aeroportului Sibiu este și președintele CA al Aeroportului Maramureș. ”Experiența pe care o am din Sibiu îmi ușurează foarte mult munca”

Directorul Aeroportului Sibiu este și președintele CA al Aeroportului Maramureș. ”Experiența pe care o am din Sibiu îmi ușurează foarte mult munca”

Marius Gîrdea, directorul Aeroportului Internațional Sibiu este de o lună președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Maramureș, pe o perioadă de interimat de 4 luni, însă spune că e decis să-și depună dosarul atunci când se va organiza concursul pentru viitoarea conducere.

Gîrdea susțin că va putea îndeplini ambele funcții, pentru că activitatea de la Maramureș nu îi ocupă foarte mult timp.

”Calitatea de președinte al Consiliului de Administrație implică o activitate temporară, care necesita alocare de timp doar atunci când ne pregătim pentru o ședință a consiliului de administrație. În mod normal este o singură ședință pe lună, mai pot exista și ședințe extraordinare, dar în rest lucrurile funcționează după următorul mecanism: se întocmește o ordine de zi, se fac rapoartele de catre conducerea executiva, se transmit administratorilor, care apoi le analizeaza și se pot lua decizii pe baza lor. Ședințele se pot organiza online, așa le organizăm și noi la Sibiu și tot așa am propus să le organizăm și în Maramureș, ceea ce nu implică neapărat deplasarea mea la Baia Mare. Dar, oricum, dacă vor fi situații care vor necesita acest lucru, mă pot deplasa la acele ședințe luandu-mi zile de concediu. Eu nu dorm foarte mult noaptea, dorm undeva la 5 ore, in restul noptii încerc să fiu productiv din perspectiva activitatii profesionale. Garantez, și colegii mei din aeroport cred că pot confirma, dacă o să doriți să le luați opinia, că nu activitatea aeroportului Sibiu nu a fost afectata în ultima lună de când am inceput activitatea de la Aeroportul International Maramures. Experiența pe care o am din Sibiu îmi ușurează foarte mult munca de administrator.
Mai mult, eu cred că mai sunt câțiva oameni din aviație pe care ii putem numara pe degetele de la două mâini care lucrează în același mod, respectiv au si calitatea de administrator la un alt aeroport, asa ca nu simt că aș neglija Aeroportul Sibiu”, a declarat Gîrdea pentru Turnul Sfatului.

Directorul Aeroportului Sibiu susține că este decis să candideze pentru funcția de președinte al consiliului de administrație al Aeroportului Maramureș atunci când aceasta va fi scoasă la concurs. ”În mod cert îmi voi depune dosarul în cadrul procedurii de selecție”, a mai precizat Gîrdea.

Discuție legată de incompatibilitate

În presa din Maramureș a apărut ideea că numirea lui Gîrdea în fruntea conducerii CA al aeroportului ar fi incompatibilă, atâta vreme cât acesta are și funcția de director al aeroportului sibian, iar cele două instituții s-ar situa într-un raport de concurență.

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, susține că numirea nu este contrară regulamentului. “Din verificările departamentului juridic al CJ Maramureș, nu este în niciun conflict de interese”, a declarat Bogdan pentru site-ul 2M News.

Maramureș, pe ultimele locuri în clasamentul aeroporturilor din țară

Cifrele legate de numărul de călători și numărul de curse aeriene executate anul trecut arată o diferență mare între activitatea aeroportului din Sibiu cu cel din nordul țării.

Sibiul a avut în 2021 280.644 de persoane transportate, în timp ce Aeroportul Maramureș a avut doar 44.266.

În privința curselor aeriene, Aeroportul Sibiu a fost tranzitat de 4.721 de aeronave în 2021, în timp ce de pe aeroportul din Maramureș au venit și au plecat 886 de aeronave. Mai puține decât aici nu au fost anul trecut decât în Tulcea – 231.

Citește și:

Aproape 300 de mii de călători. Aeroportul Sibiu se află pe locul 7 pe țară, după numărul de călători și pe 8 după cel al numărului de zboruri

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

aeroportul Sibiu este o gluma proasta, murdar si inapoiat, totusi un loc bun pentru angajat pile, cunostinte, votanti la ordin!!!
Raspunde

Romi

Acum 1 an

In ritmul asta susnumitul domn va ajunge să conducă toate aeroporturile din Romania. Mare specialist poate fi. Probabil va găsi o metoda prin care sa nu mai fie nevoie de avioane. Numirile astea politice, în orice domeniu ,ne afundă tot mai mult în mocirla.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus