Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
13°C

Spitalele și clinicile din Sibiu aflate în contract cu CAS vor face investigații medicale chiar dacă nu mai au fonduri

Spitalele și clinicile din Sibiu aflate în contract cu CAS vor face investigații medicale chiar dacă nu mai au fonduri

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate din Sibiu fac precizări cu privire la o serie de investigații ce pot fi făcute de spitale sau clinici în contract cu instituția chiar dacă fondurile au fost epuizate.

Este vorba despre investigaţiile medicale paraclinice acordate în ambulatoriul de specialitate, necesare monitorizării pacienţilor cu COVID-19 după externare, precum şi a pacienţilor diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare, furnizorii de investigații paraclinice pot acorda investigaţiile, chiar dacă depăşesc valoarea de contract. Ca aceste investigații să poate fi decontate ulterior este foarte important ca biletul de trimitere să fie completat corespunzător.

Astfel, conform legislației în vigoare, medicul care face recomandarea pentru investigațiile necesare monitorizării afecțiunilor enumerate mai sus, va întocmi bilet de trimitere distinct, menţionând după caz:

„Monitor 1” – dacă investigațiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu COVID-19 după externarea din spital,

„Monitor 2” - dacă investigațiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli oncologice,

„Monitor 3” - dacă investigațiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienților cu diabet zaharat,

„Monitor 4” - dacă investigațiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli cardiovasculare,

„Monitor 5” - dacă investigațiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli rare,

„Monitor 6” - dacă investigațiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli neurologice,

„Monitor 7” - dacă investigațiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli cerebrovasculare.

Medicul va aplica semnătura şi parafa asupra acestei menţiuni

Pacientul se va adresa furnizorilor de investigații paraclinice aflați în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate, astfel încât să fie programat pentru efectuarea investigaţiilor recomandate.

Chiar dacă, în momentul solicitării investigaţiilor, furnizorul aflat în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile contractate, acesta va efectua investigaţiile paraclinice, care vor fi decontate ulterior, ca urmare a încheierii unui act adiţional de suplimentare a valorii de contract.

Efectuarea investigaţiilor paraclinice necesare în vederea monitorizării pacienţilor cu COVID-19 după externare, precum şi a pacienţilor diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare, se realizează de către furnizorii de servicii medicale paraclinice, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora.

Lista furnizorilor de investigatii paraclinice aflati în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu poate fi consultată accesand site-ul cassb.ro.

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus