Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Din cauza mizeriei, Primăria propune creșterea impozitului de cinci ori pentru peste 28.000 de mp de teren din oraș

Din cauza mizeriei, Primăria propune creșterea impozitului de cinci ori pentru peste 28.000 de mp de teren din oraș

Conducerea Primăriei Sibiu va propune în ședința Consiliului local de săptămâna viitoare majorarea cu 500% a impozitului pentru cinci terenuri din oraș. Două terenuri aparțin unor societăți locale, iar restul unei persoane din Germania, uneia din Făgăraș și, în fine, unor sibieni.

Peste două hectare are cel mai mare teren pentru care primarul Astrid Fodor propune supraimpozitarea cu 500% din acest an. Este vorba de un teren al fostei ferme Avicola, cu o suprafață de 21.637 de mp, de pe strada Viile Sibiului (zona de impozitare D). Vegetație neîngrijită, gunoi menajer și ”ruine de construcții în care este depozitat gunoi” sunt motivele care au determinat administrația locală să propună majorarea impozitului.

Terenul fostei ferme Avicola este situat la intrarea în Sibiu dinspre Mediaș. Foto: Google Street View

A doua societate comercială pentru care administrația locală propune majorarea impozitelor este situat pe strada Lemnelor, la nr. 31 (zona de impozitare B). Terenul aparține societății de construcții Alped SRL și are o suprafață de 2.157 de mp, acoperită cu vegetație neîngrijită, gunoi menajer și plastic, arată autoritățile locale.

Cel mai mare teren aflat în proprietatea unei persoane fizice pentru care primarul Sibiului propune creșterea de cinci ori a impozitelor este situat pe strada Școala de Înot și nu are număr alocat: are 3.144 de mp, fiind situat în zona A de impozitare. Aparține Sabinei Sigrid Condiescu, al cărei actual domiciliu este în Germania. ”A fost somată să efectueze lucrările de întreținere necesare și să întrețină în continuare terenul respectiv în stare de îngrijire. Așa cum rezultă din notele de constatare încheiate de comisia mixtă de control, starea terenului nu a fost remediată, în sensul că pe acesta există vegetație neîngrijită, pomi, arbuști și buruieni, astfel că respectivul teren se menține în categoria celor considerate ca fiind neîngrijite”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre elaborat pentru creșterea impozitului. 

Făgăraș este localitatea de domiciliu a Stelei Gerharda Mella, proprietarea unui teren de 1.064 de mp, situat pe strada I.L. Caragiale, la nr. 3 (zona de impozitare B). ”Pe acesta există vegetaţie neîngrijită, gunoi menajer, plastic, cărămizi , cartoane etc, astfel că respectivul teren se menţine în categoria celor considerate ca fiind neîngrijite”, se arată în documentele autorităților sibiene.

Terenul situat pe strada I.L. Caragiale, la nr. 3.  Foto: Google Street View

În fine, suprafața cea mai mică pentru care se solicită majorarea impozitelor are 334 de mp, fiind situată pe strada Nicolae Teclu, la numărul 2 (zona A de impozitare - vezi foto principală, Sursa: Google Street View). Proprietarii despre care administrația spune că au fost somați degeaba să înlăture gunoiul, lemnele, cărămida, cartoanele și plasticul depozitate acolo sunt sunt Carmina Lucreția și Florin Cînduleț.

Este prima serie de terenuri neîngrijite propuse pentru majorarea impozitelor, de la modificarea Regulamentului elaborat în acest sens (detalii aici: Primarul Fodor vrea să se implice personal în supraimpozitarea cu 500% a terenurilor neîngrijite din oraș).

De cinci ani, de când a fost adoptată legislația locală pentru sancționarea celor care nu își îngrijesc proprietatea, consilierilor locali ai orașului le-a fost propusă majorarea impozitului pentru 26 de terenuri. Propunerile au fost adoptate de fiecare dată cu unanimitate.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 7710

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Claus

Acum 3 luni

Las ca nici domeniul public din fata imobilelor nu este de dat exemplu.
Raspunde

Rostogan

Acum 3 luni

Terenul de pe Scoala De Inot e considerat neingrijit deoarece contine intre altele... pomi??
Raspunde

Sibian

Acum 3 luni

Pai pentru Centrul Sibiului cine trebuie sa plateasca pentru ca se cam potriveste descrierii respectiv gunoaie, plastic, hartii, tigari aruncate pe jos, pe care nu le curata nimeni?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus