Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Primarul Fodor vrea să se implice personal în supraimpozitarea cu 500% a terenurilor neîngrijite din oraș

Primarul Fodor vrea să se implice personal în supraimpozitarea cu 500% a terenurilor neîngrijite din oraș

După cinci ani de la reglementarea supraimpozitării cu 500% a terenurilor neîngrijite din Sibiu, primarul Astrid Fodor propune modificarea regulilor. Astfel încât să fie informată direct despre fiecare caz în parte.

Primarul Sibiului a inițiat un proiect de hotărâre pentru amendarea ”Regulamentului de stabilire a criteriilor de identificare a terenurilor neîngrijite situate în intravilanul municipiului Sibiu”. Terenuri pentru care impozitul poate fi majorat cu 500%.

O primă modificare a acestui regulament propusă de primarul Astrid Fodor este cea de modificare a comisiei responsabile de aplicarea acestui regulament. În sensul lărgirii componenței acesteia: rămân reprezentanții Poliției locale, care vor conduce comisia, dar pleacă cei ai Direcției Tehnice și vin cei ai Direcției Patrimoniu, ai Direcției Fiscale și ai Serviciului de Salubrizare.

Fiecare control, anunțat primarului

Spre diferență de situația din ultimii patru ani, planul de verificare în vederea identificării terenurilor neîngrijite trebuie întocmit trimestrial, iar înainte de implementare trebuie ”supus aprobării primarului”. De altfel, rolul primarului Astrid Fodor crește foarte mult, potrivit noului regulament, deoarece fiecare acțiune în teren trebuie să îi fie raportată. ”În urma fiecărei verificări efectuate, Comisia va întocmi o verificare cu cele constatate și măsurile dispuse, informare care va fi prezentată Primarului. Comisia va fi numită prin dispoziția primarului”, se mai arată în noul Regulament.

În cursul anului trecut, prin Consiliul local Sibiu au trecut propunerile de majorare cu 500% a impozitului pentru trei terenuri, în 2019 – pentru opt terenuri, în 2018 – pentru trei, iar în anul 2017, primul în care a fost aplicat regulamentul, – pentru 12 (unul fiind retras de pe listă în același an).

Noua variantă a Regulamentului pentru supraimpozitarea terenurilor neîngrijite poate fi consultat, integral, aici

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Mishu

Acum 10 luni

Dar pe cei cu mai mult de o masina per familie cand ii impoziteaza primaria cu 5000% pentru fiecare masina in plus? Cum vrea primaria ca existe civilizatie, cand la zece locuri de parcare, trei familii ocupa sase-sapte locuri dintr-un foc? Sa viziteze doamna primar si subalternii dumneaei str. Tilisca dupa ora 19, sa vada cum e.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 10 luni

Dac-ar face odată parcările alea etajate, eu aș fi dispus să plătesc impozit un pic majorat pentru a doua. Bine, nu cum aberezi cu 5000%, dar 30-50% ar fi câțiva zeci de lei în plus pe an.

Raspunde

Astrid Fodor, acasa!

Acum 10 luni

Creatura asta intineaza memoria sutelor de mii de sasi care au creat Transilvania, alaturi de romani si maghiari! Le tavaleste in picioare memoria, exact cum face si tantalaul de la Cotroceni. Pai bai doamna, il ai din 2014 pe prapaditul ala de presedinte, plus ani buni, guvernul lui, cu papagalii de liberali si hipsterii de useristi. In plus, il ai pe Ovidiu Gant din partea minoritatilor, care pare un tip rezonabil. Ia spune ce propuneri legislative ati avut referitor la problema monumentelor istorice care stau sa pice, iar proprietarii nu isi permit reparatiile? Iti spun eu, nici una. La Oradea cum e posibil si in sfincterul omenirii, la Sibiu nu? Ce spunea colegul de mai sus, ati preferat, criminalilor, sa taiati tot ce e verde ca sa faceti locuri de parcare la familii de romani care locuiesc in 2 camere si au 7 masini, in loc sa impozitati de la a 3-a masina in sus care ocupa domeniul public! Ia-l pe cretinul de Iohannis si aruncati-va in Rosbach! Pripașilor! Putregaiurilor! Gunoaielor!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 10 luni

marsh mă, cu discursul tău cre tin, se vede de la o poștă că e comandat. Ipocritule!
Raspunde

@Aci Dutu

Acum 10 luni

Uite cine vorbeste de discurs comandat...! Mai, du-te, mai ipochimenule!
Raspunde

AndreiD

Acum 10 luni

Acidutu asta este un tampit. USR-ist sau ceva progresist din astia. Nu il bagati in seama. Toata lumea ii spune ca e prost si el tot cu nasul pe sus umbla. Toate comentariile lui au rating negativ, dar ii este ciuda si ca orice cocalar fara onoare si fara rusine, fura. Umbla la evaluari, sau, mai degraba umbla cineva pentru el, ca este prea prost sa umble singur. Sa vedeti cum apar grupate dislike-uri la comentariile voastre si ce gramada de like-uri isi pune lui. La coltul strazii unde o fi crescut, asa a invatat. Daca nu furi, nu castigi. Un mizerabil...
Raspunde

Aci Duțu

Acum 10 luni

Eu nu am discurs, doar îmi bat joc de cicalaci, oricât vă mobilizează haur cu voturile
Raspunde

Veteranu

Acum 10 luni

Și cand își dă amendă primăria pt. că în cartierul Veterani de atâția amar de ani nu a introdus utilitățile dar încasează impozit de oraș și dă aprobări de construire?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 10 luni

Adică primăria Sibiu să amendeze primăria Cisnădie, sau ce întrebi?

Raspunde

Veteranu

Acum 10 luni

Cartierul Veterani este în Sibiu. Primaria din Cisnădie are alte probleme. Mă asteptam să nu le amesteci, având în vedere că esti foarte activ.
Raspunde

Mister

Acum 10 luni

Insfarsit o decizie de tara europeana. Ma gandesc ca amenzile nu se dau numai la anumite terenuri....
Raspunde

Mishu

Acum 10 luni

Ah, si sa nu uitam garajele din zona, care au fost vandute catre terti si sunt folosite in orice alt scop decat cel prevazut in autorizatia de constructie. Bineinteles ca am si doua dislike-uri la postarea anterioara, nu ma mir. Ideea nu era ca ma freaca grija de cate masini poseda altii, ci faptul ca infrastructura nu permite ca noi sa detinem cate masini ne dorim sau ne putem permite. Si atunci, ca sa fie bine pentru toata lumea, nu doar pentru unii, cred ca putem gasi solutii (nu neaparat cea enuntata de mine).
Raspunde

Sibian Nesasificat

Acum 10 luni

Hermannșitul, aceasta forma fara fond eterna! Oameni mici si orgolii mari, tipice unor imbuibati inculti si limitati!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus