Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Premieră în Uniunea Europeană - Austria a adoptat vaccinarea obligatorie a adulţilor

Premieră în Uniunea Europeană - Austria a adoptat vaccinarea obligatorie a adulţilor

Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria devenind prima ţară din Uniunea Europeană care ia o astfel de măsură pentru a lupta împotriva pandemiei, în pofida numeroaselor proteste de stradă, transmite AFP, citat de Agerpres.

Proiectul de lege, anunţat în noiembrie pentru a impulsiona o campanie de vaccinare şovăielnică, a fost aprobat cu o largă majoritate (137 de voturi pentru, 33 împotrivă). Măsura va intra în vigoare pe 4 februarie.

'Vaccinarea este şansa pentru societatea noastră să atingă o libertate durabilă şi continuă, fără ca virusul să ne limiteze', a declarat cancelarul conservator Karl Nehammer în faţa presei, înaintea şedinţei din parlament.

El a recunoscut că subiectul 'face obiectul unei dezbateri intense şi pasionate'.

În plus faţă de Verzi, partenerii de coaliţie ai conservatorilor, proiectul a fost susţinut şi de conducerea partidelor social-democrat şi liberal.

Singura care s-a opus a fost extrema dreapta, în numele apărării libertăţilor individuale.

Liderul FPO (Partidul Libertăţii), Herbert Kickl, care se opune vehement vaccinurilor, a acuzat în timpul dezbaterilor 'un proiect care deschide calea totalitarismului în Austria'.

'Nu avem majoritate astăzi în parlament, dar o avem în exterior', a mai spus el, promiţând să sfideze legea.

Mulţi austrieci se opun noii legi şi manifestează cu zecile de mii practic în fiecare weekend.

Guvernul insistă că obiectivul nu este de a impune nici vaccinarea cu forţa, nici sancţiuni financiare. Acestea vor putea ajunge la 600-3.600 de euro, dar vor fi ridicate dacă respectivul contravenient se va vaccina în termen de două săptămâni.

Votul de joi a intervenit în timp ce Austria a raportat un număr record de infectări, aproape 30.000.

În jur de 72% din populaţie este vaccinată cu schema integrală, procent inferior celui din Franţa ori Spania.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, mai sunt de convins să se vaccineze un milion şi jumătate de adulţi. A fost anunţată şi o loterie, cu premii de 500 de euro pentru vaccinaţi.

Pentru a le lăsa timp recalcitranţilor, care vor primi o scrisoare de convocare la vaccinare, faza controalelor va începe la mijlocul lunii martie.

Sursa foto: depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Gabriel

Acum 1 an

Când pui titlul „Premieră în Uniunea Europeană...etc” vrei să zici: „privește și te minunează (în sensul de „ptiu drace!” și „Doamne ferește”)” sau vrei să zici că te-ai umezit de admirație față de frații austrieci? Dacă admiri spiritul progresist al austriecilor, gândește-te serios la varianta de a emigra în Austria, pentru binele nostru, ăștia mai înapoiați și mai sănătoși.
Raspunde

Minime

Acum 1 an

Pe bune, asta e fake news. Stirea reala e asa: " Nationalrat, camera inferioară a parlamentului din Austria, a supus la vot legea vaccinării obligatorii. Cu o mare majoritate, legea a trecut votul și va ajunge pe masa Bundesrat-ului, camera superioară. " Mai e pana devine lege. Daca devine.
Raspunde

Stanciu

Acum 1 an

1) "Pentru a le lăsa timp recalcitranţilor, care vor primi o scrisoare de convocare la vaccinare, faza controalelor va începe la mijlocul lunii martie." 2) "Guvernul insistă că obiectivul nu este de a impune nici vaccinarea cu forţa, nici sancţiuni financiare. Acestea vor putea ajunge la 600-3.600 de euro, dar vor fi ridicate dacă respectivul contravenient se va vaccina în termen de două săptămâni." Cu cat un stat se apropie mai tare de totalitarism cu atat se poate observa cum si discursul si argumentele comune incep sa devina penibile si lipsite de sens; Incoerente, jenante. Si asta pt ca primeaza minciuna si nu adevarul, fanatismul si nu ratiunea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus