Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Salvamont Sibiu: „Recomandăm turiștilor să evite deplasările la peste 1.800 de metri”

Salvamont Sibiu: „Recomandăm turiștilor să evite deplasările la peste 1.800 de metri”

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat ninsori însemnate la peste 1.800 de metri, iar stratul nou de zăpadă depășește 30-40 de centimetri. Riscul de avalanșă la peste 1.800 de metri este 4 din 5. În acest context, Salvamont Sibiu recomandă turiștilor să încerce să evite deplasările în aceste zone.

„Pe fonduri acestor ninsori și a vântului riscul de avalanșă la peste 1.800 de metri  este mare 4 din 5. Declanșarea unor valanșe de dimensiuni medii sau poate chiar mari este posibilă și printr-o slabă supraîncărcare. La sub o mie de metri altitudine stratul de zăpadă proaspătă este mai consistent, riscul este moderat 2 din 5. Recomandăm turiștilor să evite deplasările la peste 1.800 de metri, trasele turistice la aceste altitudini rămân închise”, transmite Sabina Dudasu, voluntar Salvamont.

Meteorologii au emis sâmbătă un cod galben de viscol și ninsori însemnate cantitativ pentru sudul județului Sibiu, avertizare valabilă până luni, 24 ianuarie.

ANM România a emis avertizarea meteo pentru perioada 22 ianuarie, ora 17 - 24 ianuarie, ora 10. Sunt anunțate viscol și ninsori însemnate cantitativ.

"În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent", transmit meteorologii.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 537

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus