Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Omicron crește numărul copiilor internați la Sibiu. Șeful Secției Boli Infecțioase: se transmite ușor la cei care merg în colectivitate

Omicron crește numărul copiilor internați la Sibiu. Șeful Secției Boli Infecțioase: se transmite ușor la cei care merg în colectivitate

Numărul copiilor internați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu a început să crească, în ultima săptămână acesta dublându-se. În raportul de astăzi, autoritățile sibiene au anunțat 22 de minori aflați pe Secția de Boli Infecțioase COVID. Medicul infecționist Rareș Pătru, șeful secției, spune că Omicronul și-a dovedit contagiozitatea și că, din ce a observant până acum, virusul se transmite foarte repede la copiii care frecventează colecticitatea. Din fericire se fac forme ușoare, dar chiar și acestea necesită, uneori, internare.

22 de copii internați pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu au fost raportați astăzi de autoritățile sibiene. Numărul acestora s-a dublat într-o săptămână (luni, 16 ianuarie, fiind raportați 10 copii internați după ce s-au infectat cu SARS CoV-2).

Dr. Rares Pătru (sursa foto/site Spitalul de Pediatrie Sibiu)

„Așa cum era de așteptat, numărul cazurilor de infectii cu virusul SARS-COV2 a crescut exponential după data de 10 ianuarie 2022, cu o întârziere de una - două luni față de celelalte țări din Uniunea Europeană. Suntem la începutul valului 5, și această creștere este datorată noii tulpini a virusului SARS-COV2, respectiv varianta Omicron, deoarece  are o contagiozitate și transmisibilitate ridicată”, spune medical infecționist Rareș Pătru, șeful secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Acesta precizează că, din ce a observat până la acest moment, virusul se transmite foarte ușor mai ales în rândul copiilor care merg în colectivități, (în special clasele 0-VIII și liceu).

„Toate acestea din cauza faptului că nu poartă toți mască de protecție și nu efectuează o igienă riguroasă a mâinilor. Din fericire formele de boală sunt ușoare în majoritatea cazurilor și nu necesită internare, dar sunt și excepții”, mai spune medical.

Pentru a evita cât mai mult îmbolnăvirea copiilor recomandările medicilor infectioniști ai Spitalului Clinic de Pediatrie în această perioada sunt purtarea corectă a măștii de protecție (chirurgicală sau KN95), igiena mâinilor, aerisirea sălilor de clasă, evitarea pe cât posibil a locurilor aglomerate (centre comerciale, locuri de joacă, mall-uri) până când situația epidemiologică se îmbunătățește,  testarea copiilor care prezintă simptome, pentru izolarea cât mai rapidă a acestora și vaccinare împotriva Infecției Covid-19 pentru a preveni apariția formelor severe de boală.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus