Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Risc mare de avalanșe în Munții Făgăraș. Stratul de zăpadă depășește 2,1 metri la Bâlea Lac

Risc mare de avalanșe în Munții Făgăraș. Stratul de zăpadă depășește 2,1 metri la Bâlea Lac

Meteorologii avertizează că este risc mare, de gradul patru, de producere de avalanşe în munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, fiind vizată şi zona turistică Bâlea Lac, unde este cel mai mare strat de zăpadă din judeţ, de 2,1 metri.

"La peste 1.800 metri, în partea superioară se găseşte un strat însemnat de tip pulver, depus în ultimele zile, ce depăşeşte pe alocuri 40-50 cm. În următorul interval va mai ninge în general moderat, iar stratul instabil de la suprafaţă va mai creşte. Pe fondul vântului intens din apropierea crestelor, o mare parte din zăpadă a fost spulberată şi depusă pe văi şi în zonele adăpostite. Îndeosebi pe versanţii sudici şi estici, sunt formate plăci recente de vânt. În profunzime, sub stratul de zăpadă pulver se întâlneşte stratul vechi, îngheţat şi stabilizat. Riscul declanşării avalanşelor este mare (4), declanşarea unor avalanşe de dimensiuni medii şi izolat mari pe versanţii nordici fiind posibilă chiar şi printr-o slabă supraîncărcare a stratului, care să angreneze stratul recent de pulver", au anunţat meteorologii.

La altitudine mai mică de 1.800 de metri, în munţii Făgăraş este un risc mai mic de avalanşe, de gradul doi pe o scară de la unu la cinci.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 537

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus