Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

VIDEO Ministerul Apărării atenționează asupra imaginilor virale cu presupuse trupe străine în România: ”Sunt imagini vechi”

VIDEO Ministerul Apărării atenționează asupra imaginilor virale cu presupuse trupe străine în România: ”Sunt imagini vechi”

Ministerul Apărării atenționează marți asupra clipurilor virale cu coloane militare care "circulă" pe rețelele de socializare.

 "În ultimele zile, pe diferite platforme de social media, circulă înregistrări video cu așa-zise deplasări recente prin țara noastră de coloane de vehicule militare românești sau străine. Aceste înregistrări sunt prezentate ca „dovezi” ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina.
Niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puțin trei-patru luni, fie de noi, fie de alți utilizatori.
De altfel, mulți dintre cei care au urmărit aceste clipuri, viralizate cu scopul de a induce panica, au observat discrepanțele: fie au fost filmate pe timp de vară, fie sunt altceva decât se pretinde, fie sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente" transmit reprezentnații Ministerului Apărării pe pagina de facebook.

Ministerul a realizat și un videoclip în care face o recapitulare a acestor "încercări de deformare a realității, cu datele la care au fost cu adevărat surprinse."

Potrivit autorităților, singurele imagini recente din acest colaj (22 ianuarie 2022) reprezintă carcase de tancuri din Al Doilea Război Mondial, demilitarizate, importate din Bulgaria de o firmă din Cehia. Și care au tranzitat România. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Claus

Acum 3 luni

Ma intreb si eu,unde a inverzit campul in Romania recent?Cei ce posteaza asa ceva au un scop,insa cei ce intra in anumite stari si se sperie,oare gandesc?Asa facem si politica,orbeste.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 3 luni

desigur că putiniștii au un scop, da-s prea proști să se uite-n stânga când și-o fac cu dreapta
Raspunde

Kokos

Acum 3 luni

45% dintre romani sunt analfabeti functionali , ce pretentii sa ai de la ei?!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus