Vineri,
12.08.2022
Ceata
Acum
12°C

Cum să transformi pasiunea pentru curat, sănătate și mediul înconjurător în afacere? Magic Green Garden oferă sibienilor servicii complete de amenajare a spațiilor verzi

Cum să transformi pasiunea pentru curat, sănătate și mediul înconjurător în afacere? Magic Green Garden oferă sibienilor servicii complete de amenajare a spațiilor verzi

Pasiunea pentru curat, sănătate și grija față de mediul înconjurător sunt doar câteva dintre motivele care stau la baza înființării Magic Green Garden, structură de economie socială organizată sub forma unei societăți comerciale specializată în furnizarea de servicii profesionale de întreținere și amenajare peisagistică. 

Ideea de a înființa o astfel de întreprindere a venit ca rezultat al necesității existenței în piața de profil a unei firme de amenajări spații verzi, care să satisfacă exigențele ridicate ale consumatorului de frumos, dar care să țină cont și de mediu, să îmbine tradiționalul cu modernul, în timp ce dă șansa celor interesați să se specializeze în domeniu.

„Proiectele create de noi țin cont de tendințele moderne din domeniul proiectării peisagistice, și îmbină latura estetică, funcțională, ecologică, ținând cont de bugetul alocat și de durabilitate în timp. Serviciile constau în consultanță, proiectare peisagistică, amenajare completă a spațiilor verzi, precum și întreținerea acestora”, transmit reprezentanții Magic Green Garden.

Servicii oferite

În funcție de ideile, dorințele și nevoile clientului în legătură cu spațiul verde și luând în calcul și specificul spațiului, echipa Magic Green Garden va prezenta câteva propuneri de amenajare a spațiului asistându-l pe client în alegerea modelului potrivit.

Pachetul de servicii furnizate de întreprindere include următoarele:

  • consultanță în vederea amenajării spațiilor verzi;
  • planificare și amenajare grădini și spații verzi;
  • gazonare prin însămânțare sau montare rulouri gazon;
  • servicii de tăiere, fasonare și toaletare arbori și arbuști;
  • servicii de întreținere și reabilitare spații verzi și grădini;
  • diagnostic și tratament plante, fertilizări și tratamente fito-sanitare;
  • elemente de decor din piatra naturală.

„Activitatea noastră este de a transforma orice spațiu de la zero la un colț de rai, prin prestarea următoarelor servicii:

-amenajare grădinilor si parcurilor cu arbuști, flori și piatră decorativă

-amenajare iazuri

-tundere plante ornamentale de dimensiuni mari

-tundere plante ornamentale de dimensiuni mici

-întreținere, tundere gard viu

-scarificare gazon

-întreținere/tundere gazon

-însămânțare de gazon prin sămânță

-amenajare zone verzi cu gazon rulou”, arată reprezentanții Magic Green Garden. 

Cum își propune Magic Green Garden să angajeze persoane din medii sociale vulnerabile

Obiectivele pe termen scurt ale Magic Green Garden au în vedere atragerea în structura sa a persoanelor interesate să se formeze și să lucreze în domeniul peisagistic, existând la nivel local premisele dezvoltării și funcționării în bune condiții a activității. Întreprinderea socială va organiza periodic (în lunile de primăvară și vară) stagii de practică și va susține instruirea și calificarea celor interesați să activeze în domeniu, asigurând astfel o șansă reală de integrare pe piața muncii.

„Prin serviciile și obiectivele noastre, ne propunem să contribuim în mod semnificativ la bunăstarea socială a comunității prin sprijinirea ocupării pe plan local, în special în rândul persoanelor vulnerabile, prin programe de instruire/ formare susținute de către întreprinderea socială pentru persoanele care doresc să lucreze în domeniul peisagist,  organizare de stagii de pregătire practică, acțiuni de conștientizare și ecologizare, programe educative dedicate învățământului primar și gimnazial și acțiuni de voluntariat pentru amenajarea grădinilor pentru persoanele vârstnice, precum și programe de terapie educațională pentru copii cu dizabilități”.

Planuri de viitor

În activitatea de prestare a serviciilor se va avea în vedere ciclicitatea anotimpurilor, particularitățile zonale din punct de vedere geografic si zonal, dar și  respectarea tuturor măsurilor si normelor metodologice în ceea ce privește obiectul peisagisticii. Mai mult decât atât, acțiunile derulate cu scop educativ, de voluntariat și stagiile de pregătire practică, precum și marca socială vor contribui la creșterea vizibilității întreprinderii sociale la nivel local și regional, fiind un viitor exemplu de bună practică în reducerea excluziunii sociale.

„Printre obiectivele pe termen mediu și lung, Magic Green Garden urmărește să își creeze un renume în domeniu pe baza calității serviciilor prestate, prin creșterea capacității de prestare a serviciilor și creșterea numărului de angajați din rândul persoanelor calificate. Stagiile de pregătire practică, suport pentru activitatea de formare, taxele de la programele de instruire/ calificare asigurate anual pentru persoane interesate să se califice, împreună cu workshopuri educative pe temele secundare FSE (dezvoltarea durabilă, sprijinirea tranziției la o economie cu emisii reduse de carbon, protecția mediului înconjurător etc), vor contribui la educația și bunăstarea membrilor comunității”, mai arată cei de la Magic Green Garden.

Pe cei de la Magic Green Garden îi găsiți pe site-ul lor https://magicgreengarden.ro și pe pagina de facebook Magic Green Garden.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus