Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Apelul unui apicultor sibian: Trebuie să creștem prețul la miere, altfel vom fi eliminați de pe piață de siropuri și făcături ieftine!

Apelul unui apicultor sibian: Trebuie să creștem prețul la miere, altfel vom fi eliminați de pe piață de siropuri și făcături ieftine!

Prețul pentru miere trebuie să crească în 2022, după ce utilitățile s-au scumpit cu valori cuprinse între 25% – 300%. Ioan Crăciuneanu, un apicultor din localitatea Slimnic, județul Sibiu îi îndeamnă pe crescătorii de albine că scumpească mierea cu o creștere procentuală de minim 20%.

”Trebuie să creșteți prețul la miere. Nu e prima dată când zic, dar acum vin și cu argumente: inflația pe anul trecut a trecut de 8%, curentul, gazul și combustibilii s-au scumpit cu 25% – 300%, consumabilele apicole – precum zahărul pentru perioada asta rece în care albinele noastre au nevoie de mâncare pentru a supraviețui – s-au scumpit și ele (greu de estimat cu cât fiindcă piața încă oscilează) Aceia dintre dvs. care știu că produc miere adevărată TREBUIE să crească prețul de comercializare – altfel vom fi eliminați de pe piață de siropuri și făcături ieftine!”, este îndemnul lui Ioan Crăciuneanu postat pe mai multe grupuri de apicultori de pe Facebook, citat de AgroInteligența.

Crescătorul de albine le propune colegilor apicultori să crească prețul cu 20 la sută pentru miere și alte produse. ”Așadar, dragi colegi – aplicați o creștere procentuală de minim 20% a prețului produsului vostru dacă știți că își merită banii. Altfel – fie închidem prăvălia – fie ajungem să producem cu toții siropuri chinezești pe care le bagi în stup pe deasupra și le scoți pe dedesubt”, mai subliniază Ioan Crăciuneanu.

Citește restul materialului pe AgroInteligența/foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Rostogan

Acum 8 luni

Distinsul apicultor propune eliminarea concurentei facute cu "facaturi" prin scumpirea produselor "autentice"; cred ca suntem martorii lansarii unei noi teorii in domeniul economic.
Raspunde

Kokos

Acum 8 luni

Aloo , domnu apicultor , ce te f... grija de ce fac altii? Tu vrei o intelegere de tip cartel mafiot ca toti apicultorii sa creasca preturile? Asa ceva e ilegal din ce stiu eu. N-ai decat sa scumpesti tu mierea si lasa-ne pe noi sa cumparam de unde e mai ieftin.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus