Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Bonificaţie de 10% pentru plata impozitelor pe anul 2022 în comuna Axente Sever şi proiect de buget local axat pe investiţii

Bonificaţie de 10% pentru plata impozitelor pe anul 2022 în comuna Axente Sever şi proiect de buget local axat pe investiţii

Administraţia publică locală din comuna Axente Sever a pregătit deja proiectul de buget local pentru anul 2022, care urmează să fie supus aprobării în şedinţa ordinară a consiliului local pentru luna februarie.

Ca în fiecare an, principalele priorităţi vor fi investiţiile, cea mai mare parte a sumelor fiind alocate pentru finalizarea proiectelor demarate anul trecut, sau pentru noile proiecte care se află pe lista de investiţii de anul acesta.

În ceea ce priveşte impozitele pe care locuitorii din Axente Sever trebuie să le achite pentru case, terenuri şi autovehicule, acestea au rămas la acelaşi nivel din anii anteriori, fiind doar indexate cu rata inflaţiei. De asemenea, persoanele care îşi achită integral impozitele pentru anul 2022 până la data de 31 martie beneficiază de o bonificaţie de 10%.

Pentru cele mai importante obiective de investiţii pentru anul 2022 au fost depuse deja cererile de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Din păcate, un proiect foarte important pentru comuna Axente Sever, cel care priveşte alimentarea cu apă şi canalizarea în localităţile Axente Sever şi Agârbiciu şi care este realizat în parteneriat cu Operatorul Regional de Apă şi Apă Uzată „Apa Târnavei Mari” Mediaş, bate pasul pe loc. Deşi se preconiza că lucrările vor demara cel târziu în anul 2021, acest lucru nu s-a realizat, spre nemulţumirea primarului comunei, Marius Grecu.

„Pentru începutul de an, noi am creionat deja bugetul local, care va fi direcţionat în principal spre investiţii, aşa cum am făcut întotdeauna. Cu toţii trecem printr-o perioadă dificilă şi de aceea nici nu am crescut impozitele, acestea doar au fost indexate cu rata inflaţiei, iar cetăţenii care le achită integral până în data de 31 martie primesc şi o bonificaţie de 10%. În privinţa proiectelor pe care le avem în plan pentru anul acesta, sunt investiţii importante, pe care le vom duce la final cu bine, aşa cum am făcut întotdeauna. Singura problemă pe care o avem acum şi pentru care cetăţenii comunei sunt foarte nemulţumiţi, o reprezintă proiectul privind alimentarea cu apă şi canalizarea, realizat prin Apa Târnavei Mari Mediaş. Noi am fost de acord să fim parteneri în acest proiect deoarece am primit asigurări că este vorba despre un proiect bine făcut, care se afla în ultimele faze de aprobare şi care va fi implementat destul de repede. Din păcate, de câţiva ani deja aşteptăm să se pună lucrurile în mişcare şi nu se mai întâmplă nimic. Vom avea discuţii pe tema aceasta cu reprezentanţii Apa Târnavei Mari şi îi vom informa şi pe cetăţenii noştri în ce stadiu se află proiectul, deoarece nu vom lăsa lucrurile să rămână aşa”, spune edilul şef al comunei Axente Sever.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 862

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus