Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Crește numărul de paturi pentru bolnavii de COVID la Județean. Oftalmologia devine zonă roșie

Crește numărul de paturi pentru bolnavii de COVID la Județean.  Oftalmologia devine zonă roșie

Numărul de paturi din „zona roșie” crește de la 88 la 112, iar Pavilionul Oftalmologie reintră în integralitate în „zona roșie”, urmând să deservească secția Clinică Boli Infecțioase, este anunțul făcut de reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Decizia a fost luată în contextul înmulțirii cazurilor confirmate de COVID-19 din ultima perioadă, fapt care generează în mod implicit și o creștere a numărului pacienților cu SARS-CoV2 care au nevoie de spitalizare. 

Ca urmare a demersurilor spitalului, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a avizat modificarea structurii organizatorice temporare a SCJU Sibiu -  pentru perioada de funcționare ca spital de nivel I pentru pacienți, cazuri confirmate sau suspecte de Covid-19. Conform noi structuri, pentru spitalizarea pacienților COVID non -ATI sunt disponibile 92 de paturi în urma unei suplimentări cu 21 de paturi.  Dintre acestea 45 de paturi în Secția Clinică Boli Infecțioase, 24 de paturi sunt în Pavilionul Oftalmologie (administrează tot de Secția Boli Infecțioase), 10 paturi COVID sunt pentru specialitățile chirurgicale și 13 paturi COVID pentru secțiile Obstetrică-Ginecologie. 

Pentru spitalizarea pacienților COVID pozitivi care au nevoie de terapie intensivă, capacitatea de preluare din zona ATI COVID crește la 18 paturi în urma unei suplimentări cu 3 paturi. Zona ATI COVID este localizată în structura modulară 2 a SCJU Sibiu. 

Pentru Compartimentul ATI - Obstetrică Ginecologie sunt disponibile 2 paturi, la fel ca în structura anterioară. Acestea sunt destinate exclusiv compartimentului menționat.  

Ca urmare a acestor modificări, Secția Oftalmologie a spitalului a devenit complet „roșie”, activitatea în această specialitate urmând a se desfășura exclusiv în Ambulatoriul spitalului (policlinica), până la o nouă modificare de structură. 

Reprezentanții spitalului fac apel la cetățenii județului să acționeze responsabil, să respecte nasurile de siguranță și cele de igienă. 

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus