Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

De ce nu vă sună DSP-ul deși sunteți pozitivi? Sunt în urmă cu peste 800 de anchete

De ce nu vă sună DSP-ul deși sunteți pozitivi? Sunt în urmă cu peste 800 de anchete

Angajații Direcției de Sănătate Publică sunt în urmă cu mai bine de 800 de anchete epidemiologice. Dr. Lucian Blăguțiu, directorul instituției spune că numărul mare de infectări, transmiterea comunitară și lipsa personalului au dus la această situație.

„Incidența crește întruna. Transmiterea este comunitară, dar este bine că spitalele nu sunt sufocate, nu este criză de locuri, cei pozitivi stau din proprie inițiativă acasă. Trăim vremurile în care cred că numai dacă nu te testezi nu ești pozitiv”, spune Lucian Blăguțiu, directorul DSP.

Acesta menționează faptul că, a reușit totuși să aducă 35 de voluntari care să sprijine angajații instituției pe care o conduce în realizarea anchetelor. Aceștia sunt 15 rezidenți la farmacie și 20 de la stomatologie.

„Am reușit să mai aduc voluntari de la farmacie și de la stomatologie. Ne sprijină și universitatea și cred că în două zile recuperăm. Mai durează o săptămână, două vârful pandemic și apoi numărul cazurilor va începe să scadă”, mai spune directorul DSP Sibiu.

Dr. Lucian Blăguțiu recomandă sibienilor să meargă la medicul de familie și să țină legătura cu el.

„Medicii de familie pot testa, pot introduce în CoronaForms, pot monitoriza. Odată ce sunt trecuți în platformă, în sistem, sunt luați, automat și în evidența DSP. Să aibă răbdare cu atât mai mult cu cât perioadele de izolare și carantinare s-au modificat. Sunt mult mai scurte pentru persoanele vaccinate”, încheie directorul.

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

10 comentarii

Gabriel

Acum 3 luni

Incidența crește întruna - se scrie împreunat aici, verificați prin dicționare dacă nu mă credeți.
Raspunde

Gramatique

Acum 3 luni

ÎNTRÚNA adv. Tot timpul; neîntrerupt; neîncetat; încontinuu; mereu Incidenta creste intruna, nu intr-una.... Gramatica Turnului sfatului....
Raspunde

@@@

Acum 3 luni

Ma ofer sa le fiu corector ...
Raspunde

Kokos

Acum 3 luni

Deci am avut dreptate cand am zis ca dsp-ul nu-si face treaba .Cele 1230 de cazuri de ieri si cele 999 de azi nu sunt numai din ultimele 48 de ore , cel putin jumatate sunt vechi si de mai mult de o saptamana.
Raspunde

Sibian SB

Acum 3 luni

Stai la coada, eu zic asta de multa vreme :)). Cu pandemia nici dsp-ul si nici celalalte instituții, nu doar ca nu și-au făcut treaba pt care sunt plătiți dar s-au facut de râs zilnic. Lucrători la stat, pe bani multi, merg sa aiba de unde pleca, tăietori de frunze la caini, cei mai mulți aflati sub comenzi politice unde dam de alti imbecili si corupti. De asta 80-90 % din tarile Ue si din tarile civilizate ale planetei avansează de la an la an (inclusiv in pandemie) si oamenii duc o viata mai buna si mai puțin stresanta, in timp ce noi ne ducem in sens invers. Ps: rog idiotii si trolii de la partidele patriei, de obicei si ei angajați la stat (aur, psd, usr-plus, pnl-usl, udmr, in ce ordine vreți dvs, dar si restu partidelor) si care posteaza zilnic aici la orice articol, sa se abțină de la orice fel de comentarii inutile care fac si mai rau decat e. Legat de pandemie, rămân la comentariul meu indiferent de tulpina si numarul mai mic sau mai mare de infectari, respectiv vaccinarea te ferește de forme grave cu internare in spital si de decese (într-o proporție fff decenta) si cu cat eviti aglomerațiile inutile in spatii închise, cu atat mai bine pt tine si cei dragi tie. Cu un pic de noroc, noi vom scapa in curand de pandemie si de toate restricțiile de pe planeta, insa ff mulți nu au fost norocoși si au ramas extrem de multe familii indurerate. Dsp, spitale, consilii, primarii prefecturi si guverne, vai mama noastră țară...
Raspunde

Elzorab

Acum 3 luni

Cu prima parte a comentariului sunt de acord. Ai prins un moment de luciditate dupa care ai intrat iar in sevraj. https://www.israelnationalnews.com/news/321674
Raspunde

Alex

Acum 3 luni

Cazul meu, pozitiv la testul rapid, negativ la PCR, teste facute ieri......
Raspunde

Carcotasul

Acum 3 luni

Adica putem muri linistiti din partea DSP-ului. Pana isi termina ei anchetele...
Raspunde

Io

Acum 3 luni

"Vous êtes admirablement désorganisés". G-ral H.M.Berthelot
Raspunde

Mirela

Acum 3 luni

Dar ce facem cu contactii directi care stau in casa cu pozitivul? Nu mai stau in carantina pentru ca nu suna nimeni? Nu-si mai iau medical? Sunt de 5 zile pozitiva si sotul sta si el acasa dar nu are cum sa-si ia concediu medical. Medicul de familie nu-si asuma nimic, iar DSP-ul nu raspunde la telefon.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus