Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

Prețul carburanților, la un preț record în ultimii 7 ani. Benzinăriile cu cel mai bun preț din Sibiu

Prețul carburanților, la un preț record în ultimii 7 ani. Benzinăriile cu cel mai bun preț din Sibiu

Motorina cu 4,3 lei litrul și benzina cu 4,27 lei sunt cele mai scăzute prețuri la combustibili, în țară, în ultimii 7 ani. Conform site-ului peco-online.ro care face o analiză a prețului mediu din anul 2015, acum avem în țară cel mai ridicat cost al combustibilului din ultimii ani.

Stațiile cu cel mai bun preț

În medie, litrul de motorină se vine acum, în țară, cu 6,5 lei, iar litrul de benzină cu 6,6 lei.

În Sibiu, cel mai bun preț la combustibili, conform aceluiași site, se poate găsi la stațiiile LukOil, unde litrul de benzină standard se vinde cu 6,61 lei în punctele companiei din Sibiu, Mediaș și Cârța.

Urmează apoi în clasament stațiile Petrom, cu prețuri între 6,66 și 6,69 la benzină premium, iar apoi stațiile Socar, unde litrul de benzină premium se vinde în cele două stații din Sibiu și Șelimbăr cu 6,69 lei.

La acest sortiment de combustibil prețul cel mai ridicat îl au stațiile OMV din Sibiu, de pe strada Alba Iulia și Bulevardul Vasile Milea, acolo unde benzina premium se vinde cu 6,80 de lei.

La motorină standard, clasificarea se păstrează, cel mai bun preț se găsește la stațiile LukOil (6,57 lei), conform site-ului citat, urmate de stațiile Petrom (6,58-6,61 lei/litru) și Rompetrol, stația din Mediaș, de pe Șoseaua Sibiului (6,62 lei/litru).

Cel mai ridicat preț la motorină standard: stațiile OMV – 6,74 lei/litru și stațiile Gazprom: 6,76 – 6,79 lei/litru.

Doar în Bulgaria e mai ieftină motorina și benzina decât la noi

Ultimele date ale Oil Bulletin, serviciul de monitorizare al pieței carburanților al Comisiei Euroepe, valabile pentru data de 24 ianuarie, arată că România este a doua cea mai ieftină piață din Europa, după Bulgaria, la motorină standard.

Sursa foto: energy.ec.europa.eu/

Prețul mediu în România la acest produs era în 24 ianuarie, conform datelor europene, de 1,29 euro/litru, preț similar cu cel din Polonia. Doar Bulgaria avea un preț mai mic, în Europa, 1,25 euro/litru.

Cel mai mare preț la motorină standard se găsește în Europa în Suedia – 1,97 euro/litru.

Mediile europene sunt sensibil mai mari decât la noi. Prețul mediu ponderat calculat pentru cele 27 de state membre este de 1,62 euro/litru pentru benzină și 1,52 euro/litru pentru motorină.

La benzină standard, prețul mediu în România este de 1,31 de euro/litru. Cel mai bun preț din Europa se găsește în Bulgaria: 1,23 euro/litru. Media europeană la acest sortiment de combustibil este de 1,72 euro/litru.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Gica

Acum 1 an

Puneți o harta cu salariile din Europa și lăsați comparațiile de 2 bani. Avem cea mai slaba putere de cumpărare.
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 1 an

Dargnea-i vinovat! Ca benzina a scapat Si pe toti ne-a apucat, Dor de viata si de... stat. Ca ase-i viata amu', Stat în casa sau te du' Însa numai vaccinat, Ca tot Dragnea-i vinovat!
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Băieți deștepți. Au momit poporul cu plafonarea la energie(unde plătim facturi de genul sutelor poate mii de lei) , dar au menținut , poate chiar mărit acciza la benzina/motorina, de unde încasează milioane de lei zilnic. Când Ponta a introdus suprataxa au ieșit toți in strada, acum…toți înghit in sec pentru ca probabil s-au obișnuit!
Raspunde

Agarici

Acum 1 an

oare de ce comunicati pretul in euro ?publicati pretul in lei .In Romania salariile si pensiile sunt in lei Astazi pretul la benzina de 96 era de 6.67lei per litru
Raspunde

Poplacean

Acum 1 an

preturi in euro-ungaria 1,35-italia 1,80 ..........benzina de 96/98,da salariili?????????????????
Raspunde

UnPSDist mandru

Acum 1 an

Cand ies indivizii din 'Va vedem din Sibiu' sa ceara clarificari pentru scumpirea utilitatilor si combustibililor? Nu mai e nevoie de ei, i-ati pus la caldurica prin birouri ?
Raspunde

Gheo

Acum 1 an

ai uitat ca pe vremea comunistilor stateai o saptamina in benzinarie pentru 20 de L ?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Poate va foloseste la ceva,dl Bratu:https://www.peco-online.ro/istoric.php si https://monitorulpreturilor.info. Veti constata ca nu-i ca-n statistici.
Raspunde

Claus

Acum 12 luni

Normal ca e scumpa,ca din acciza a zis politrucul roman ca va face autostrazi,nu vedeti ca am intrecut Spania la nr de km? Dar e bine,ne incadram in summitul Green Deal...nu mai poluam asa mult...mai in gluma seaca mai in serios sumbru,daca nu boicotam prin a nu mai alimenta cel putin o zi,dar nimeni,nu cu durere in dos,nu se va rezolva...nu mai alimentezi o zi si dispare acel motiv ca "s-a scumpit ca e cerere"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus