Luni,
27.06.2022
Partial Noros
Acum
25°C

Valeriu Gheorghiță: Testele rapide nu sunt eficiente la varianta Omicron

Valeriu Gheorghiță: Testele rapide nu sunt eficiente la varianta Omicron

Testele rapide antigen Covid-19 au o sensibilitate mai redusă decât testele de tip PCR în depistarea infecției, mai ales în cazul variantei Omicron, deoarece în momentul acesta sunt mai multe persoane imunizate față de virus iar astfel încărcătura virală este mai mică, spune medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19.

„În momentul în care efectuăm aceste teste rapide se corelează și cu rezultatul lor, adică cu sensibilitatea lor. Dacă le efectuăm în primele 5 zile de la debutul bolii, când încărcătura virală este mai mare, atunci șansa să ne dea un rezultat real este mai mare.

La persoanele care au un grad de imunitate, pentru că au fost vaccinate sau au trecut prin boală anterior, încărcătura virală este mai redusă, atunci probabilitatea ca un test rapid antigen să iasă pozitiv este un pic mai mică decât la persoanele care sunt nevaccinate. Atunci este evident că testele «gold standard» acum sunt testele PCR.

Persoane care erau chiar simptomatice și care și-au făcut teste rapide în mod repetat și au ieșit negative ulterior au fost confirmate în urma unor teste PCR.

Cred că sensibilitatea testelor rapide este afectată în momentul de față în cazul variantei Omicron, ceea ce va crea probleme din punctul de vedere al costurilor - pentru că testul de tip PCR este de cel puțin două ori mai costisitor decât un test rapid-, din punct de vedere al timpului de așteptare până la ieșirea rezultatelor.

Avem nevoie de mai multe date științifice care să compare rezultatele celor două tipuri de determinări pentru a fi în măsură să luăm niște decizii, dacă se justifică sau nu să mai facem teste antigen”, a declarat Valeriu Gheorghiță, vineri seara, la Digi24.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Munteanu

Acum 4 luni

Atatea stiri contradictorii, va contraziceti intruna, nu mai stiti ce e bun si ce e periculos. N-ati face mai bine sa ridicati restrictiile si sa declarati pandemia incheiata? La 2 luni apare cate o noua tulpina si o tineti asa pana in anul 2100... Regim de teroare, manipulare si dictatura...
Raspunde

Pacientul supravietuitor

Acum 4 luni

Astia nu mai stiu ce sa minta! Deja se incurca in propriile minciuni...
Raspunde

Elzorab

Acum 4 luni

Avem nevoie sa ne lasati in pace cu bajbaielile voastre ca ne-am saturat de voi. Nu mai stiti cum sa o intoarceri. Pcr "gold standard" cand defapt in cel mai bun scenariu gaseste resturi de virus mort, deci ai trecut de perioada "periculoasa" Iar corpul tau elimina "deseurile". E explicatiea dir. cDC si a lui Fauci. Sunteți praf. Ajunge cu mizeriile astea! Atunci de ce mai chinuiti copii in scoli cu testarea asta ineficienta? La fel si cu mastile. Virusul e mult mai mic decat tesatura mastii si trece prin masca si totuși suntem batuti in cap si acceptam acest abuz care nu are baza științifică.
Raspunde

Danut

Acum 4 luni

Nuuuu!!! Cum se poate asa ceva?? Tradaaareeee!!!! Conspirationistii au avut dreptate?? Testele sunt ineficiente? Gheorghita tradeaza maretele idealuri ale dictaturii pandemiste si musca mana care l-a platit, care l-a hranit, care l-a dat cu ruj. Daca ar fi fost mort, Arafat s-ar fi rasucit in mormant. Asa, se rasuceste doar in pat, visand la cadanele promise de Mobutu, vaccinate regulamentar, se intelege. Dar stati asa, sa vedeti cand vor afla si romanii ca testele PCR au fost scoase din folosinta de catre FDA inca din decembrie 2021...Cica nu erau suficient de eficiente. Atunci sa vedeti cum cade cerul peste pandemisti si vaccinisti. Cum ii vor mai identifica ei pe purtatorii de virusi mortali? Ei, dragii mei, dar asta este alta poveste, si o veti afla cu alta ocazie. Noapte buna pentru unii, buna dimineata pentru ceilalti!
Raspunde

Ion

Acum 4 luni

Alo, Gheorghiță! SUA a renunțat la testele PCR. Și noi ? Tu nu îți vaccinezi copii,Racila la fel, dar mă îndemnați pe mine să-mi vaccinez copii. Mai opriti-va din mârșăviile voastre.Gata ! Ne-am și săturat și ne-am și deșteptat..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus